Bekijk het origineel

Huize IJsselvliedt Wezep na verbouwing geopend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Huize IJsselvliedt Wezep na verbouwing geopend

Nieuwe voorzieningen vakantiehuis Bode Kruis

2 minuten leestijd

WEZEP — Het statige landhuis „IJsselvliedt", gelegen aan de Zuiderzeestraatweg net buiten Wezep, heeft na een verbouwing dié zeven maanden duurde, zijn deuren weer geopend. De officiële openingshandeling werd verricht door het eerste beheerdersechtpaar van „IJsselvliedt", de heer en mevrouw Kuiper.

Reeds vanaf 1973 is Huize IJsselvliedt in gebruik als vakantiehuis van het Nederlandse Rode Kruis. Hier, en in het andere Rode Kruis-vakantiehuis „De Valkenberg" in Rheden en op het hospitaalschip „Henri Dunant", kunnen mensen genieten'van een vakantie, die nergens anders voor vakantie terecht kunnen, omdat ze een totale verzorging nodig hebben.

Na de verbouwing heeft het Nederlandse Rode Kruis in IJsselvliedt een huis gekregen, waarop men trots kan zijn, zoals de huidige directeur, de heer Tenthof van Noorden het bij de opening uitdrukte.

Er is een nieuwe lift gekomen langs de leuning van het trappenhuis ter vervanging van de stoeltjeslift. De eerste etage is geheel vernieuwd. Hier zijn zes aangepaste douches/toiletten aangebracht. Waren de slaapkamers voorheen meer kleine slaapzalen, nu zijn er op deze etage vier tweepersoons slaapkamers, vijf driepersoons en twee vierpersoons. Op de tweede etage zijn extra gastenkamers gemaakt die worden gebruikt voor de echtparen weken. Tevens bevinden zich hier de slaapkamers en douches voor de vrijwillige medewerkers.

Ongewijzigd

De begane grond is grotendeels ongewijzigd gebleven; daar kunnen de gasten onder andere bijeenkomen in de prachtige I8e-eeuwse woonka-. Hier. In 1978 werd het fraaie tuinhuis reeds omgebouwd tot recreatieruimte voor de gasten. Wekelijks ontvangt IJsselvliedt 31 gasten. chronisch zieken of gehandicapten, afkomstig uit het gehele land. De vaste staf van „IJsselvliedt" telt elf medewerkers, drie full-time en acht part-time. Daarnaast komen per week 21 vrijwilligers helpen op.„IJsselvüedt", die eveneens uit het hele land komen en ook de hele week intern op IJsselvliedt verblijven.

Naar de markt

Verder is er nog een groep vrijwillig,(st)ers uit Wezep en Elburg, die op de dinsdag- en donderdagmiddag inspringt bij diverse activiteiten; zo gaan zij met de gasten naar de markt in Wezep en naar het winkelcentrum.

Tijdens de opening van het vakantiehuis was er nog een aardige verrassing voor het Nederlandse Rode Kruis: vaii het register-accountantbureau Moret en Limperg dat zijn honderdjarig bestaan vierde, ontving men een gift van vijftig miUe. (Van onze correspondent)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 september 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Huize IJsselvliedt Wezep na verbouwing geopend

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 september 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken