Bekijk het origineel

Belgische loodsen ook achter acties

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Belgische loodsen ook achter acties

Nederlanders mogen niet helpen

2 minuten leestijd

VLISSINGEN — De Belgische staatsloodsen, verenigd in de Nationale unie van onafhankelijke syndicaten hebben zich woensdagmiddag achter de stakingsactie gesteld van de bonden van overheidspersoneel, de ACOD en de CVC.

In een schriftelijke verklaring zeggen de Belgische loodsen dan wel niet mee te kunnen doen aan de stakingsactie zelf, maar ze gaan wel stiptheidsacties houden, waardoor het kleine beetje scheepvaart dat nu nog naar de kades buiten de sluizen van Antwerpen wordt toegelaten, verder vertraagd zal worden. bonden zijn ook met sleepbootbedrijven rond de Westerschelde overeengekomen, dat geen sleepboten meer bemand zullen worden met Belgische loodsen, omdat ze dat zien als een wezenlijke vorm van stakingsbreking. Ook hebben vertegenwoordigers van de Belgische bonden de ACOD en de CVC de dienstleiding van het Nederlandse loodswezen te verstaan gegeven, dat deze hun acties om Belgische loodsen mee te nemen op Nederlandse redeboten en tenders dienen te beëindigen, omdat deze handelwijze het komend overleg over samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische loodsdiensten ernstig zal frustreren.

Schepen
Op dit moment wachten ruim tweehonderd schepen in de haven van Antwerpen, op de rede van Vlissingen en de Zeeuwse Westerschelde-monding op beëindiging van de stakingsactie van het Belgisch overheidspersoneel. weken naar andere havens, zoals Rotterdam en Hamburg. Vooral de schepen die buitengaats voor anker liggen, krijgen orders van hun rederijen om andere havens op te zoeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 september 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Belgische loodsen ook achter acties

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 september 1983

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken