Bekijk het origineel

Geen verhoging van 0GB Ede

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geen verhoging van 0GB Ede

2 minuten leestijd

EDE — B en \V hebben besloten de gcnecnteraad geen voorstel te doen voor xtra verhoging van de onroerend-gocdelasting in 1984. Hef college verwacht en extra uitkering uit het gemeentefonds izake de bijstandskosten.

Die extra uitkering wordt geschat p 150,000 gulden, zijnde de optrengst van verhoging van do onróecnd-goedbelasting met 1,3 procent; )aarmede is voor volgend jaar veiligesteld een stuk nieuw beleid waaran de kosten een miljoen gulden bejagen. Wel gaan B en W de gemeenteraad oorstellen de hondenbelasting met igang van 1 januari 1984 te verhoen. Dit gebeurt in het kader van de jarlijkse aanpassing van de bdasingtarieven, die voor dat jaar drie rocent bedraagt. Als gevolg van deze erhoging zullen de tarieven dan 68,0 gulden voor de eerste hond zijn en 03 gulden voor elke volgende hond ie door dezelfde eigenaar wordt geouden, tot een maximum van 497,75 ien honden) voor kennelhouders en andelaren in honden. Tevens gaat het college voorstellen e woonforensenbelasting met drie rocent te verhogen. Deze belasting fordt sedert 1972 geheven op het bcil van een tweede woning in de geleente. Voor een woning met een loeroppervlakte van niet meer dan O vierkante meter wordt de belaslmg erhoogd tot 188.50 gulden, voor eon 'oning mot een vloeroppervlakte tot O vierkante meter 282 gulden on voor;n woning met een vloeroppervlakte an meer dan 60 meter 377 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 oktober 1983

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

Geen verhoging van 0GB Ede

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 oktober 1983

Reformatorisch Dagblad | 26 Pagina's

PDF Bekijken