Bekijk het origineel

„Geen sluiting Suiker Unie Zevenbergen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Geen sluiting Suiker Unie Zevenbergen"

Ondernemingsraad over plan directie:

2 minuten leestijd

ZEVENBERGEN — De ondernemingsraad van de fabriek van de Suiker Unie in Zevenbergen noemt de plannen van bestuur en directie van de Suiker Unie om deze fabriek te sluiten onaanvaardbaar. Sluiting kan in de toekomst zelfs de continuïteit van het gehele concern in gevaar brengen, zo zegt de raad in een gisteren uitgegeven verklaring.

Volgens voorzitter R. Thuring hebben bestuur en directie de in juni bekendgemaakte plannen onvoldoende onderbouwd. Veel argumenten en aanamen van directie en bestuur om te sluiten zijn of onjuist of speculatief. Thuring zei gisteren geen nadere toelichting daarop te kunnen geven, omdat de ondernemingsraad de stukken van bestuur en directie vertrouwelijk ter beschikking heeft gekregen en de beweegredenen niet openbaar kan maken.

De Suiker Unie maakte in juni bekend dat van haar zes fabrieken Zevenbergen na de campagne in 1987 gesloten moet worden om in de jaren negentig rendabel te kunnen blijven draaien en de akkerbouwers/leden een redelijke prijs te kunnen blijven bieden. De bijna 200 personeelsleden wil het elders in het bedrijf onderbrengen. Naast de sluiting maakte het bedrijf investeringsplannen ter waarde van 700 miljoen gulden bekend voor de vijf overblijvende fabrieken (zowel uitbreiding als modernisering).

Onderzoek

De ondernemingsraad heeft aan de hand van het vertrouwelijke rapport van het bestuur en directie zelf een onderzoek ingesteld met steun van onder andere de Landbouwhogeschool in Wageningen, deskundigen van de Suiker Unie en het gemeentebestuur van Zevenbergen.

De conclusie is dat Suiker Unie rendabel kan blijven produceren zonder Zevenbergen te sluiten. De raad meent dat er geen enkele reden meer is voor het opstellen van een sociaal plan. Met de vakbonden had de raad afgesproken daarover niet met het bedrijf te praten zolang het onderzoek voortduurde.

Van directie en bestuur van de Suiker Unie was gisteren niemand bereikbaar voor commentaar op het standpunt van de ondernemingsraad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 november 1983

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

„Geen sluiting Suiker Unie Zevenbergen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 november 1983

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken