Bekijk het origineel

Vrijhandel grootst in Europa

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vrijhandel grootst in Europa

1 minuut leestijd

BRUSSEL — West-Europa wordt het grootste vrijhandelsgebied voor industrieprodukten ter wereld.

Als op 1 januari volgend jaar de afschaffing van de invoerrechten tussen de tien landen van de EG en vier landen van de Europese Vrijhandels Associatie (EVA) een feit wordt ontstaat er met 312 miljoen consumenten een groter vrijhandelsgebied dan de Verenigde Staten en Canada bij elkaar. Dit heeft Wilhelm Haferkamp, vicevoorzitter van de Europese Commissie, in Brussel verklaard.
Vanaf volgend jaar bestaan er geen invoerheffingen meer op industriële produkten in de handel tussen de landen van de EG en Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden. Als vijfde EVA-land maakt Finland in 1985 de resterende importbelemmeringen ongedaan. Waarschijnlijk zal IJsland als zesde hd voorlopig nog bepaalde heffingen blijven hanteren.
Portugal, het zevende EVA-land, heeft al bijzondere handelsbanden met de Gemeenschap en wordt over niet al te lange tijd lid van de EG. Spanje, dat geen lid van de EVA is en zich net als Portugal zal aansluiten bij de EG, is dan het enige Westeuropese land dat voorlopig nog geen deel uitmaakt van het vrijhandelsgebied.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 december 1983

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Vrijhandel grootst in Europa

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 december 1983

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken