Bekijk het origineel

Geen rellen bij start van ontruiming Wyers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geen rellen bij start van ontruiming Wyers

Politie voert krakers een voor een af

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De politie in Amsterdam is vanmorgen begonnen met de ontruiming van het gekraakte Wyers-CompIex.

In de gekraakte panden in de binnenstad hebben zich in de loop van de nacht ongeveer 1400 bezetters ver- Het begin van de ontruimingsactie schanst. De ontruimingsactie dreigde verliep vanmorgen betrekkelijk rusvanmorgen een enorme klus te wor- tig. Alleen de paarden van de bereden den, omdat de bezetters een voor een door de ME uit het complex gedragen worden.


Een laatste vredespoging van de politie om de krakers vrijwillig de panden te laten ontruimen mislukte vanmorgen om negen uur. De wijde omgeving van het complex aan de Nieuwezijds Voorburgwal is rond 11 uur door de Mobiele Eenheid afgezet. Grote containers blokkeren steegjes en zijstraten. Enkele honderden nieuwsgierigen werden achter de containers door de politie op afstand gehouden.

Rustig

Het begin van de ontruimingsactie verliep vanmorgen betrekkelijk rustig. Alleen de paarden van de bereden ME schrikten op van uiteenspannend
vuurwerk.

Onder luid gejoel van de krakers haalden ME'ers teeen het middaguur de bezetters een voor een naar buiten. De krakers van het Wyers-complex
zijn in bussen van het gemeentelijk vervoerbedrijf buiten de ME-linies gebracht.

De Amsterdamse politie houdt in totaal 1.000 man ME achter de hand.

Rond één uur was het pand geheel verlaten. Alle krakers zijn naar buiten gekomen en tien ME'ers zijn Wyers binnengegaan voor een laatste controle om te zien of er nog iemand binnen is achtergebleven.

Zie verder pag. 3: Van Thijn heeft geen andere keus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 14 februari 1984

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Geen rellen bij start van ontruiming Wyers

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 14 februari 1984

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken