Bekijk het origineel

Demonstratie sluit ontruimingsdag af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Demonstratie sluit ontruimingsdag af

Van Thijn toont zich tevreden

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Na de vreedzaam verlopen ontruiming van het Wyers-complex in Amsterdam sloten krakers hun verzet gisteravond af met een lawaaierige demonstratie door de binnenstad.

Ruiten van bankgebouwen moesten het in de donkere avond ontgelden, tegen het middernachtelijk uur keerde de rust in het centrum terug. Aanhoudingseenheden van de Amsterdamse politie verrichtten gisteren na de ontruimingsactie 24 arrestaties, op het hoofdbureau waren 48 cellen in gereedheid gebracht om eventuele arrestanten op te sluiten. Tegen 18 relschoppers is proces-verbaal opgemaakt wegens openlijke geweldpleging. Twaalf arrestanten zijn inmiddels naar huis gestuurd. Zij werden aangehouden wegens verstoring van de openbare orde en belediging van een agent die voor fascist werd uitgescholden.

Tijdens de schermutselingen tussen krakers en de Mobiele Eenheid raakten 28 mensen gewond. Een persfotograaf moest met een bloedend hoofd afgevoerd worden toen hij door een steen werd getroffen.

Tevreden

Burgemeester Van Thijn toonde zich gistermiddag erg tevreden over de geweldloze ontruiming van het Wyers-complex. Hij prees de zelfbeheersing van zowel politie als krakers.

Zie verder pag. 3: Kindervervoer voor krakers van Wyers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 februari 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Demonstratie sluit ontruimingsdag af

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 februari 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken