Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio-snippers

3 minuten leestijd

AMSTERDAM — De Amsterdamse politie heeft maandag de 46-jarige eigenaar A. M. T. S. van café De Krijtmolen aan de Baarsjesweg in de hoofdstad en de 37-jarige H. J. E. G. aangehouden op verdenking van het plegen van een moordaanslag op Faroek Oueslati op 5 november 1983. Oueslati was de echtgenoot van M. Uriot, de vrouw die in de nacht van zondag op maandag doodgeschoten werd aangetroffen in een lift van flatgebouw Dennenrode in Amsterdam Zuidoost (Bijlmermeer). Dit heeft een woordvoerder van de politie dinsdagmiddag meegedeeld.

BARENDRECHT — Vrijdag zal burgemeester J. van den Brink een nieuwe tankautospuit overdragen aan de commandant van de plaatselijke vrijwillige brandweer A. van 't Hof. De nieuwe tankautospuit die 250.000 gulden kost is uitgerust met de gecombineerde hoge- en lagedrukpomp. Deze uitrusting biedt de mogelijkheid om binnen branden in grote gebouwen snel onder controle te krijgen.

DELFT — De 77-jarige vrouw uit Delft die heeft bekend in de nacht van maandag op dinsdag haar woonhuis en twee personenauto's in brand te hebben gestoken, zal opzettelijke brandstichting en poging tot moord c.q. doodslag ten laste worden gelegd. Zij wordt donderdag voorgeleid aan de officier van justitie te Den Haag. Na nader verhoor en onderzoek is gebleken dat de vrouw ongeveer vijf a zes weken geleden 20 liter petroleum heeft gekocht om brand te stichten.

GRONINGEN — Vrijdag komt de staatssecretaris van verkeer en waterstaat, de heer drs. J. F. Scherpenhuizen op werkbezoek naar de provincie Groningen. Dit werkbezoek zal in het teken staan van de verkeersveiligheid, vooral van het langzaam verkeer op doorgaande wegen binnen de bebouwde kom en de mogelijkheid tot het instellen van de provincie Groningen als proefgebied voor een experiment voor verkeersveiligheid. Voor deze regionalisatie van de verkeersveiligheid is door de politie een model ontworpen dat als basis van discussie met de staatssecretaris zal dienen.

KATWIJK — Na de officiële opening op 26 maart a.s. zal vanaf dinsdag 27 maart het filiaal Hoornes-/Rijnsoever van de Gemeenschappelijke openbare bibliotheek Katwijk voor het publiek geopend zijn. De startcollectie zal ruim 15.000 boeken tellen. Dit wordt aangevuld met een wisselcollectie, die tijdelijk geleend wordt van de Landelijke Bibliotheekcentrale in Amsterdam, van 4.000 boeken voor ten minste één jaar. Jaarlijks zal het boekenbestand worden uitgebreid met ongeveer 2.400 boeken tot een totaal van ten minste 30.000 boeken is bereikt.

SCHIERMONNIKOOG — De heer J. W. Boekhoven (37) is met ingang van 1 april benoemd tot burgemeester van de gemeente Schiermonnikoog. Boekhoven is lid van de VVD. Hij is thans economisch medewerker van de gemeentesecretarie van de gemeente Kampen. Hij volgt als burgemeester van Schiermonnikoog drs. H. B. Eenhoorn op, die met ingang van 16 december 1983 is benoemd tot burgemeester van de gemeente Voorburg.

SLEEUWIJK — Bij de politie is aangifte gedaan van vernieling aan de gereformeerde kerk te Sleeuwijk. Zo werden er enkele ruitjes kapotgeschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. De politie stelt een onderzoek in.

ZOETERMEER — Vrijdag zal de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, de heer J. Hoek van Dijke, om 15.00 uur het officiële startsein geven voor de bouw van het ondernemerscentrum Zoeterhage. Het Ondernemerscentrum zal worden gebouwd aan de Edisonstraat in het industrieterrein Zoeterhage. Het centrum is een initiatief van het industrieschap Zoeterhage, in nauwe samenwerking met de gemeente Zoetermeer.

ZOETERMEER — Vandaag (woensdag) wort de eerste paal geslagen voor het nieuwe industrieterrein Lansinghage door staatssecretaris Bolkestein. Het nieuwe industrieterrein komt ten zuiden van de Rijksweg A-12 en behoort bij de toekomstige wijk Rokkeveen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 maart 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 maart 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken