Bekijk het origineel

Opening nieuw gebouw ziekenfonds Groningen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Opening nieuw gebouw ziekenfonds Groningen

Onthulling door H. J. L. Vonhoff

2 minuten leestijd

GRONINGEN — De commissaris der Koningin, de heer H. J. L. Vonhoff, heeft vrijdagmiddag het nieuwe gebouw van het regionaal ziekenfonds Groningen aan de

paring. Het Vredenhofplein wordt in mei 1985, als de nieuwe lijnen gelijktijdig met de metro van start gaan, een knooppunt voor het streekvervoer. Schweitzerlaan in Groningen officieel geopend. Vonhoff onthulde hiervoor een bronzen sculptuur voor het nieuwe gebouw.

Het gebouw heeft een oppervlakte van ruim 7.000 vierkante meter en voldoet daarmee aan de eisen die gesteld mogen worden aan een modem kantoorgebouw. Ook voor wat betreft de inrichting kan worden gesteld dat de werkzaamheden vanuit een sterk verbeterde werkomgeving worden verricht. Het totale personeelsbestand bedraagt ruim 330.

Op 1 januari 1984 zijn de beide tot dan toe bestaande ziekenfondsen in de provincie Groningen, te weten het algemeen stads en provinciaal Groninger ziekenfonds/ziekenhulp en het algemeen Nederlands onderling ziekenfonds, rayon Groningen gefuseerd. De directe aanleiding tot dit samengaan moet worden gezocht in enerzijds de wens om te komen tot een regionaal opererend ziekenfonds en anderzijds in de steeds krapper wordende huisvesting in de binnenstad.

In dit verband is het van belang op te merken dat het regionaal ziekenfonds Groningen, het enige ziekenfonds is waar de grenzen van provincie en werkgebied samenvallen.

Giften

De giften in het kader van deze officiële opening zullen worden voor een project op Aruba. Dit project houdt in dat een aantal concrete zaken bestemd voor de bejaardenhulp, zoals rolstoelen, bedden en verpleegartikelen, verscheept zullen worden naar Aruba. Gelet op de liefdadige karakter is met de firma Halsema te Groningen overeengekomen dat een en ander tegen gunstige condities zal worden geleverd.

Vermeldenswaard is tevens het feit dat de Koninklijke Marine zich bereid heeft verklaard om kosteloos zorg te dragen voor vervoer naar Aruba.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 maart 1984

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Opening nieuw gebouw ziekenfonds Groningen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 24 maart 1984

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken