Bekijk het origineel

AudetwillOOmln. gaan investeren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

AudetwillOOmln. gaan investeren

Twee persen moeten vervangen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Het uitgeversconcern Audet gaat de komende jaren ongeveer ƒ 100 miljoen steken in vernieuwing van de bedrijven in Maastricht en Nijmegen. In een toelichting op het jaarverslag zei president-directeur drs. A. A. J. W. Thijssen gisteren dat het geld vooral zal worden besteed aan automatiseringsprojecten, waaronder elektronische pagina-opmaak en aan vervanging van de rotatiepersen in Maastricht en Nijmegen.

Deze investeringen zullen overigens pas na 1985 beginnen en doorgaan tot omstreeks de jaren 90. In het lopende jaar en in 1985 zullen de investeringen ongeveer op het peil van vorig jaar liggen, dat wil zeggen rond de ƒ 10 miljoen. De afgelopen zes jaar heeft Audet ruim ƒ 150 miljoen geïnvesteerd, voornamelijk in de nieuwe bedrijven in Breda en Roermond. Gezien de sterke balanspositie en de ruime kasstroom is de financiering geen enkel probleem, aldus Thijssen.

Audet ziet ook mogelijkheden om op termijn een graantje mee te pikken van abonnee-televisie als die van de grond komt. Directeur W. C. Momma zei vooral te denken in de richting van het leveren van bijvoorbeeld regionaal nieuws aan televisiebedrijven. We hebben nog geen helder idee, maar we zoeken het in aanvullingen op onze regionale nieuwsfunctie, aldus Momma. Audet blijft het uitgeven van regionale dagbladen zien als haar

Thijssen verwacht niet dat het voortschrijden van de automatisering ten koste zal gaan van ontslagen. Technische vernieuwingen worden geleidelijk opgevangen, dat is bij vorige ronden ook gelukt, hoewel de conjunctuur toen juist achteruitging, zo zei hij.

Audet heeft in het eerste kwartaal 3,4 procent meer advertentieruimte verkocht dan in het eerste kwartaal van 1983. De verbetering werd al duidelijk in het laatste kwartaal van 1983. De groei zat vooral in personeels- en onroerend-goedadvertenties. Ook advertenties voor merkartikelen en diensten namen toe. Detailhandelsadvertenties bleven daarbij achter. Thijssen verwacht voor het hele jaar een stijging van enkele procenten. De betaalde oplage daarentegen zal naar verwachting ook in 1984 iets achteruit gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 12 mei 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

AudetwillOOmln. gaan investeren

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 12 mei 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken