Bekijk het origineel

Kralfboli i/an Maailc

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kralfboli i/an Maailc

2 minuten leestijd

Vandaag was ik mijn krabbels aan het doorbladeren en stuitte daarbij ook op de eerste. Wie schetste mijn verbazing toen ik de datum van deze krabbel zag, 20 mei 1983. Dat betekent dat ik al ruim een jaar driftig aan het krabbelen ben. Ik kan het haast niet geloven. Wat gaat de tijd toch snel. Toen ik ermee begon, dacht ik bij mezelf dat ik het wel niet zo lang vol zou houden. Maar ik ben ondertussen aan de weet gekomen dat ik nog stof genoeg heb om te schrijven. Elke dag gebeurt er wel iets waarbij ik denk: Hé, daar kan ik wel eens een krabbel overschrijven.

Dit zou dan officieel mijn eerste jubileumkrabbel moeten worden. Maar ik voel me helemaal niet jubileumachtig, eerder heel gewoontjes. Net als anders. Wel heb ik mijn eerste epistel nog eens doorgekeken, iets wat ik anders nooit doe. En dat eerste schrijven van mij ging over de sokkentik van man Piet. Weet u het nog? Al die kriebelende sokken. Nou, hij heeft het nog. Die sokkentik, bedoel ik. Wel heb ik inmiddels iemand gevonden die nu verwoed wollen sokken breit voor hem. Maar ik dwaal al weer af en dat is niet mijn bedoeling, want ik wilde het hebben over mijn eerste „jubileum". Ik kan me de dag nog goed voor de geest halen, dat ik met het schrijven van deze krabbels begon. Een tikje zenuwachtig, maar toch aan de slag. Laat zien watje kunt, moeder Maaike. Vel papier in de schrijfmachine en tikken maar. (Toch nog profijt van mijn typediploma). Maar het ging direct bij het begin al fout. Vel papier doormidden gescheurd en maar weer opnieuw beginnen. Zo ging het wel vier keer. Maar eindelijk was de eerste krabbel af en klaar voor de krant. En dan komt het moment dat ie er in staat. Dat is een heel gek gevoel, de eerste keer. Maar ook daar raak je aan gewend, zoals aan zo veel andere dingen in het leven.

Vreselijk benieuwd ben je hoe de mensen het zullen vinden. Toen de eerste brief van een abonnee binnenkwam, beefden mijn handen bijna. Nu is het zo geworden dat ik de reacties het leukste vind van al dat schrijven. Het stimuleert enorm om door te

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1984

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Kralfboli i/an Maailc

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1984

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken