Bekijk het origineel

Bovenbouw

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bovenbouw

2 minuten leestijd

worden, hetgeen een aanzienlijke kostenbesparing oplevert.

Op het chassis heeft men een verhoogde bovenbouw gelwuwd. Dit is gedaan omdat verplegend personeel in de huidige ambulance moeilijk kan werken door ruimtegebrek. In de nieuwe ruimte is het mogelijk dat verplegend personeel aan alle kanten de patiënt hulp kan bieden. Het verplegend personeel is van mening dat met de behandeling van de patiënt in de ambulance moet worden begonnen en niet in het ziekenhuis.

In de nieuwe ambulance kunnen tegelijk twee patiënten vervoerd worden. Een van de brancards is een zogenaamde zwevende brancard, die alle schokken opvangt tijdens het vervoer en voorkomt dat patiënten nog meer pijn zouden moeten lijden. Van twee kanten kan gelijktijdig zuurstof worden toegediend en alle iDedieningsknoppen zijn op één paneel samengebracht, waardoor snel en efficiënt gewerkt kan worden. Ook is er moderne apparatuur aangebracht

Een vooruitgang voor de patiënten is verder, volgens Dogger, dat zij voortaan altijd in een verwarmde ruimte terecht zullen komen. In de nieuwe ambulance is een verwarmingsen isolatiesysteem ontwikkeld dat de ruimte altijd op temperatuur houdt. Dit is gedaan omdat de ambulance-auto's van de GG en GD altijd buiten staan en de kou, vooral 's nachts als onaangenaam ervaren wordt door de patiënten. „Zo ziet u", aldus Dogger, „dat de GG en GD met een ziekenauto gaat rijden die gezien mag worden. Ik denk dat wij op deze wijze een ambulance gebouwd hebben die in de toekomst ook in andere plaatsen in gebruik zal worden genomen, omdat dit de auto voor de toekomst is."

Er bestaan plannen om in het najaar een zelfde ambulance-auto te bouwen, omdat de tweede ambulance-auto van de GG en GD ook aan vervanging toe is. Gesteld kan worden dat de brandweer van Zeist met behulp van een aantal vrijwilligers een prestatie heeft geleverd die zeker gezien mag worden. De ambulance-auto is vorige week overgedragen aan de GG en GD en zal binnenkort in gebruik genomen worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 juni 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Bovenbouw

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 juni 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken