Bekijk het origineel

Nieuwe maatregelen tegen sikhs-muiterij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe maatregelen tegen sikhs-muiterij

Dertien doden bij nieuwe gevechten

2 minuten leestijd

CHANDIGAR/NEW DELHI — Ofschoon de regering in New Delhi iteren zei dat de muiterij onder de sikb-soldaten — vijftien procent en 'ens de beste van het leger van één miljoen man — was bedwongen beI premier Indira Gandhi de scherpst mogelijk veiligheidsmaatregelen Dr ale luchthavens en belangrijke overheidscentra. Zij waarschuwde in 1 rede in de noordoostelijke deelstaat Punjab, brandhaard van geweld or en tegen sikhs, dat de eenheid van India ernstiger wordt bedreigd n ooit en sprak van bepaalde vreemde mogendheden die jaloers zouden n op de economische ontwikkeling van India.

Jen nieuw geval van muiterij na die ds vrijdag in de staten Uttar Pra;h, Maharashtra, Gujarat, Bihar, jasthan en Tripura werd gemeld uit jarat. Het leger geldt in India als nbool bij uitstek van nationale eend en heeft sinds de onafhankelijkd geen muiterij van belang gekend. dis vormen twee procent van de toe Indiase bevolking van 750 miln mensen.

Nieuwe gevechten
n nieuwe gevechten van het leger t muiters zouden gisteren 13 sikhdaten zijn omgekomen en 33 ern; zijn verwond. Door de gevechten len daarmee sinds vrijdag 50 sikh50 regeringsgetrouwe soldaten. terwijl er ongeveer 1300 sikh-deserteurs zouden zijn gearresteerd.

New Delhi, dat met klem bleef zeggen dat sikh-oficieren noch -onderofficieren waren betrokken bij muiterij, zond volgens kranten sikh-officieren naar kazernes en kampen door het hele land om de soldaten uit te leggen waarom de regering het leger had bevolen op te treden tegen sikh-extremisten in de Gouden Tempel in Amritsar. Muiters verlieten in de meeste gevallen hun kampement om gewapend en al op weg te gaan naar Punjab. Dit nadat zij hoorden dat de verovering van de tempel door het leger vorige week honderdsn sikhs het leven kostte. De schattingen van het aantal doden liepen uiteen van 300 tot 700, terwijl 1500 mensen zouden zijn verwond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 juni 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Nieuwe maatregelen tegen sikhs-muiterij

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 juni 1984

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken