Bekijk het origineel

Kleine zeevisserij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kleine zeevisserij

1 minuut leestijd

In de zeevisserij kunnen we de kleine en de grote zeevisserij onderscheiden. De kleine zeevisserij wordt veelal^ uitgeoefend tnet de kottervloot, waarbij alle vis meestal na een weekreis vers wordt aangevoerd. In de jaren vijftig werd door de meeste kottervissers gevist met de bordentrawl. (Bordentrawl is een vorm van bodemvisserij op voornamelijk rondvis zoals kabeljauw, wijting en schelvis. Hierbij wordt het net door de scherende werking van rechthoekige of ovale borden opengehouden, terwijl het net dicht boven de zeebodem wordt voortgetrokken). Het accent van deze visserij lag op rondvis, maar men viste ook wel op schol.

De meeste kottervissers schakelden in het begin van de jaren zestig over op de boomkorvisserij, die op platvis — met name tong — was gericht. (Boomkorvisserij is een vorm van bodemvisserij op platvis, zoals tong, schol, tarbot, waarbij het net met een zware boom, met sloffen of sleden aan de uiteinden wordt opengehouden; veelal worden kettingen tussen de sloffen gebruikt om de zeebodem om te woelen en de vis op te jagen). beroep kernspreukig benauwd plaats in Rusland klein hert bep.stuk hout

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 juni 1984

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Kleine zeevisserij

Bekijk de hele uitgave van maandag 25 juni 1984

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken