Bekijk het origineel

België levert Rienk K. aan Amerika uit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

België levert Rienk K. aan Amerika uit

2 minuten leestijd

LOS ANGELES De officier van justitie in Los Angeles, Henri Rossbacher, heeft van de Belgische autoriteiten toestemming gekregen Rienk K. op te halen.

De 41-jarige Nederlander zal in Amerika terecht moeten staan wegens grootscheepse zwendelpraktijken met stukken grond. Rossbacher heeft dit gisteren laten weten. Volgens Rossbacher wordt K. in België opgehaald door Amerikaanse politiemensen. Hij verwacht het gezelschap maandag of dinsdag met K. terug in Los Angeles. Op 18 september begint daar het proces tegen K. en zijn voormalige compagnon Bernard W.

Het tweetal (ook W. is van Nederlandse afkomst) zal zich volgens Rossbacher moeten verantwoorden voor de oplichting van honderden beleggers in Europa en Amerika met waardeloze lappen grond in de Verenigde Staten. Rossbacher gaf eerder te kennen dat er miljarden zijn gemoeid met de zwendelpraktijken, waaronder het beruchte American Land Program (ALP).

De Nederlandse raadsman van K, mr. A. L. C. M. Oomen, reageerde gisteren verrast op het nieuws. „Een donderslag bij heldere hemel", aldus de advocaat. Hij zei niet te geloven dat België inderdaad tot uitlevering is overgegaan. Oomen verwachtte juist een dezer dagen een uitspraak van de Europese commissie van de rechten voor de mens in Straatsburg over de zaak-K.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 juli 1984

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

België levert Rienk K. aan Amerika uit

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 juli 1984

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken