Bekijk het origineel

Italageruiten ondeznemers [attem wozden kunstwerk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Italageruiten ondeznemers [attem wozden kunstwerk

kader van opening Heckmuseuia

3 minuten leestijd

lATTEM — Een zestigtal etalageruiten 1 middenstanders in Hattem zal zaterdag lugustus worden voorzien van een fraai lilderij, dat de relatie uitdrukt met de neg van de desbetreffende ondernemer. 1 karwei dat uitgevoerd zal worden door L twintigtal kunstschilders uit Hattem en geving. ie openluchtexpositie van deze kunstwerken ft alles te maken met de opening van het AnPieckmuseum. De schilderingen zullen nalijk van 4 augustus tot de opening van het Dkmuseum, op 6 september door Prinses Marat, te bezichtigen zijn. Hiermee wil Hattem igeven dat het oude IJsselstadje in het vervolg r het leven wil gaan met het imago van Hati schilder stad. lp die voor Hattem gedenkwaardige zaterdag •den namelijk de deuren van het museum voor publiek geopend. De plaatselijke VVV ver;ht die dag duizenden bezoekers die alvast een ïje komen nemen naar het werk van de bij zijn m al legendarische kunstenaar. Want de keu'an de 89-jarige kunstenaar om in Hattem zijn ectie onder te brengen heeft een golf van 3ck-enthousiasme" teweeg gebracht. In eerste tantie al bij de gemeenteraad, die voor de uitiding van het museum een pand aankocht en 000 gulden voor aanpassingen beschikbaar de. laarnaast werd een comité opgericht, dat 1 ten doel stelde om 75.000 gulden in te zame. De acties met onder meer kaarten en posters t Hattem werden een succes, want tienduizeni guldens kwamen binneh.

jyaal
[et gemeentebestuur was zo royaal omdat ist het werk van Anton Pieck, ook de collecties i Hattemer kunstenaars in het museum een ats krijgen. Dat zijn dan de werken van vader soon Voerman, enior werd vooral bekend door zijn IJssellandschappen en zijn zoon door de illustraties in de Ver kade-albums. Daarbij wordt ook het werk van de Hattemer Gerard Mensink geëxopseerd. Maar centraal staat de Pieck-coUectie, waarvoor nu al internationale belangstelling is.

De evenementencommissie van Hattem die de manifestatie „Hattem Schilderstad" op 4 augustus organiseert, is er van overtuigd een unieke tentoonstelling te maken op de etalageruiten. De schoenmaker krijgt het beeld van een schoenlapper op zijn etalage, de kruidenier zijn grutten of andere waren en de bakker krijgt een oven op zijn spiegelruit.

De schilders zullen op 4 augustus in de morgenuren aan hun opdracht beginnen. De uitbeeldingen zullen door de desbetreffende ondernemer zelf worden bepaald, terwijl een commissie zal beoordelen welke kunstenaar zijn of haar opdracht het best heeft uitgevoerd.

Tijdens de manifestatie Hattem Schilderstad zullen ook de andere musea in Hattem geopend zijn. Want naast het Pieckmuseum zijn straks in Hattem ook nog eens het Streekmuseum en het Bakkerij museum in twee oude boerderijen en de 14de eeuwse Dijkpoort te bezichtigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 juli 1984

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Italageruiten ondeznemers [attem wozden kunstwerk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 juli 1984

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken