Bekijk het origineel
Bekijk het origineel
In de opleiding voor bakker is het echt bakken geblazen
Pas na vier jaar volleerd bakker
De opleiding broodbanketbakken via de weg van het leerlingwezen is gericht op de praktijk. Ook de examens zijn vaktechnisch gericht. Dat betekent dat het, naast wat vaktheorie, bakken geblazen is. Als iemand van brood- en banketprodukten houdt, loopt hem het water in de mond, als hij leest wat zoal geleerd wordt in de opleiding. Zo'n opleiding vergt wel doorzettingsvermogen, want het duurt minimaal vier jaar voor het diploma „Luxe bakkerij" is behaald en vijf jaar, als men het patroonsdiploma wil behalen.
Premium Artikel
Dit artikel is exclusief leesbaar voor abonnees met een RD-abonnement, een zesdaags abonnement op het RD of op de e-paper. Dit artikel lezen? Log in op uw EMG-account of neem een abonnement.
Inloggen Neem (proef)abonnementBekijk de hele uitgave van dinsdag 28 augustus 1984
Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van dinsdag 28 augustus 1984
Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's