Bekijk het origineel

Topjaar in omzet van gxondbedrijf Heexde

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Topjaar in omzet van gxondbedrijf Heexde

Perspectief voor woningzoekenden

3 minuten leestijd

HEERDE — Het grondbedrijf van de gemeente Heerde beleefde met een omzet van meer dan drie miljoen gulden een topjaar. Zelfs in de voor de woningbouw topjaren als 1977 werd zo'n omzet niet gehaald. Op de verkochte terreinen zijn of worden in totaal ruim 200 woningen of wooneenheden gebouwd.

„En dat gaat in 1985 perspectief bieden voor de woningzoekenden in Heerde", aldus een tevreden wethouder van openbare werken de heer W. G. H. de Graaf. Al merkt hij meteen op dat Heerde nu niet op zijn lauweren gaat rusten. Ook in 1985 zullen initiatieven ontplooid worden om de positie van het grondbedrijf nog verder te verbeteren. Onder meer zal dan de nog aanwezige voorraad industrieterrein de nodige aandacht krijgen.

„Want één vjin de redenen dat we beweging in de bouwmarkt hebben gekregen is de gjunstige Ugging van Heerde", aldus de wethouder. Een andere is dat in het verleden de gemeente Heerde de rentewjnsten, die gemaakt werden op de verkoop van grond, gereserveerd heeft. Daardoor konden in een tijd dat de grond braak bleef hggen de verliezen worden opgevangen. In andere plaatsen werden de renteverliezen vaak ten laste gebracht, met als gevolg dat grond schrikbarend duur werd en dus onverkoopbaar. In Heerde was dit ook wel het geval maar daar werd wat op gevonden. bouwterreinen bij gezocht. Daardoor kon men ruim 20 particuliere bouwkavels in de aanbieding doen tegen een redelijke prijs, zonder dat de gemeente dit geld kostte. De actie werd een succes, want binnen enkele weken waren de terreinen verkocht. Verder werden met het verzekeringsbedrijf Aegon onderhandelingen geopend over de bouw van huurwoningen door deze belegger. En met succes, want de eerste van de in totaal 60 woningen zijn bijna gereed.

Een tweede actie betrof de overeenkomst met bouwbedrijf Van Es uit Hattem. Dit kocht een terrein in het bestemmingsplan Vosbergen. waardoor hier 50 woningen zullen verrijzen. Alles in de vrije sector, maar daaronder ook bejaardenwoningen, wooneenheden en premie B-woningen. Dit dan naast de verdere bouw in 1985 van 24 premie A-woningen in het dorp Wapenveld, waar voor volgend jaar ook achttien bejaardenwoningen, 27 wooneenheden en de nodige vrije-sectorwoningen worden gebouwd.

Actief

Meegenomen voor de gemeente is dat zij er ook financieel wel bij vaart. Immers het Rijk betaalt voor elke woning 350 gulden in de jaarlijkse uitkeringen en ook zullen de bewoners reinigingsrechten en andere diensten moeten gaan betalen. Ook volgend jaar wil Heerde actief blijven. Dat geldt zoals gezegd voor de industrieterreinen. Nog zo'n drie hectare ligt er en gezien de goede liggring van Heerde dicht bij snelwegen, het goede voorzieningenniveau voor wat betreft onderwijs en andere zaken, moet ook dit kunnen lukken. Ook sluit de wethouder een herhaling van de bouw van huurwoningen door een particuliere belegger niet uit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 december 1984

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Topjaar in omzet van gxondbedrijf Heexde

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 december 1984

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken