Bekijk het origineel

Kunstbeschermer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kunstbeschermer

1 minuut leestijd

Edward James, de schatrijke kunstverzanielaar en filantroop die ook een petekind van koning Eduard VII van Engeland was, is in San Remo in Italië op 77-jarige leeftijd overleden.

James, die bekend stond om zijn excentriciteit, was een kunstbeschermer die de eerste gedichtenbundel van de onlangs overleden Britse „Poet Laureate" (hofdichter) Sir John Betjeman, publiceerde.

Edward James bouwde in de jaren dertig een verzameling surrealistische schilderijen op en sloot vriendschap met Salvador Dali en René Magritte. Zelf schreef hij een surrealistische roman.

De heer E. V. Gatacre is benoemd tot conservator van het museum van de stichting Hannema-De Stuers Fundatie in kasteej. Het Nijenhuis bij Heino. Onder leiding van Gatacre werd Madame Tussaüd in Amsterdam gesticht. conservator van het museum van de Stichting Hannema-De Stuers Fundatie in kasteel Het Nijenhuis bij Heino. De verzameling, bijeengebracht door de onlangs overleden dr. D. Hannema, omvat voornamelijk schilder-, teken- en beeldhouwkunst en kunstnijverheid van de zestiende tot de twintigste eeuw. Gatacre werd in Vorden geboren. Hij studeerde geschiedenis in Oxford en architectuur in Londen. Onder zijn leiding werd Madame Tussaud in Amsterdam

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 december 1984

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Kunstbeschermer

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 december 1984

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken