Bekijk het origineel

Loodsen boycotten twee radarkanalen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Loodsen boycotten twee radarkanalen

Weer onrust in Scheldemond

2 minuten leestijd

VLISSINGEN — Alle Belgische en Nederlandse loodsen In het district Scheldemond (Westerschelde en kanaal Gent-Terneuzen) boycotten vanaf dinsdag 1 januari de marifoonkanalen 71 en 3, respectievelijk Hansweert en Terneuzen Radar.

De loodsen hebben tot deze actie besloten uit protest tegen het feit dat, ondanks het advies van de loodsen om deze kanalen niet te gebruiken als informatiekanalen, deze toch zijn ingevoerd, waardoor een versnippering van de marifoonblokken in dit gebied optreedt. Op deze kanalen wordt namelijk ook vanaf de wal assistentie en informatie verleend aan de binnenscheepvaart, waardoor voor het drukke zeescheepvaartgebied in de Westerschelde en het kanaal Gent-Terneuzen een onoverzichtelijke situatie ontstaat.
De loodsen maken nu uitsluitend van de marifoonkanalen 12 en 14 gebruik. Dat zijn de marifoonposten Zandvliet Radio (sluizen Antwerpen) en Vlissingen Radio (rede van Vlissingen). De loodsen zullen wel in verband met de veiligheid van de binnenscheepvaart op de radarkanalen 3 en 71 uitluisteren, maar er geen gebruik meer van maken.

Dienstleiding
De dienstleiding van het DGSM (directoraat-generaal Scheepvaart en Maritieme Zaken) heeft boos gereageerd op deze boycot-actie. Twee jaar geleden ontstonden er ook al problemen toen kanaal 3, tegen het advies van de loodsen in, toch als communicatiekanaal werd aangewezen. Nu de dienstleiding daar per 1 januari 1985 kanaal 71 aan heeft toegevoegd is de maat vol en hebben de Belgische en Nederlandse loodsen, besloten de kanalen te boycotten. De scheepvaart is door de loodsenbonden van de nieuwe maatregel op de hoogte gesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 januari 1985

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Loodsen boycotten twee radarkanalen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 januari 1985

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken