Bekijk het origineel

Vijfschaft

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vijfschaft

1 minuut leestijd

250 g bruine bonen, 250 g winterwortel (geschild en in blokjes gesneden), 3 uien (in ringen gesneden), zout, 750 g aardappelen (geschild en kleingesneden), 250 g vers gerookt spek, I Gelderse worst, 2 zure appelen (in stukjes gesneden), 25 g boter. Was de bruine bonen, laat ze een nacht in water staan en kook ze in het weekwater gaar. Voeg er na 1 uur koken de winterwortel, uien, zout en aardappelen aan toe. Leg het spek met de worst bovenop het geheel in de pan. Laat de inhoud nog tenminste een half uur op laag vuur koken tot de bonen en de groenten gaar zijn. Voeg er de laatste 10 minuten de stukjs appel aan toe en meng deze erdoor. Snijd het spek en de worst in plakken. Meng het vlees met een klontje boter door de stoofpot en serveer zo warm mogelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 februari 1985

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Vijfschaft

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 februari 1985

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken