Bekijk het origineel

Zaaigoed

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zaaigoed

1 minuut leestijd

ADDIS ABEBA — Ethiopië heeft vrijdag verzocht om een internationale luchtbrug voor zaaigoed en landbouwgereedschap, opdat de miljoenen hongerslachtoffers hun eigen gewassen kunnen aanplanten voordat in juni de regens komen. Volgens Dawit Welde Giorgis, hoofd van de Ethiopische hulpcommissie RRC, heeft Ethiopië 130.000 ton zaaigoed nodig. Hij vroeg de wereld „even genereus" te reageren op dit verzoek als eerder bij het zenden van het voedselhulp. De regering wil 1,5 miljoen boeren uit het droge noorden hervestigen in het vruchtbaarder zuiden. Het afgelopen half jaar is ongeveer de helft van dat aantal mensen naar het zuiden overgebracht, aldus Wolde Giorgis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 mei 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Zaaigoed

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 mei 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken