Bekijk het origineel

Publieke opinie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Publieke opinie

2 minuten leestijd

  BUENOS AIRES — Na vier weken van vaak aangrijpende en schrikwekkende getuigenverklaringen is het proces tegen de leden van de voormalige militaire junta in Argentinië ontaard in een bitter gevecht om de publieke opinie.
  Zowel de aanklagers als de advocaten geven toe dat het er in het proces niet alleen om gaat een juist vonnis te verkrijgen, maar ook om de publieke opinie achter zich te krijgen.
  
„De invloed van het proces op het publiek is enorm belangrijk," verklaarde Julio Strassera, de hoofdaanklager in het proces, onlangs in een vraaggesprek. „Door dit proces komen de mensen te weten wat er werkelijk is gebeurd."
  
Op het proces, dat op 22 april begon, staan negen generaals en admiraals terecht. Ze maakten allen deel uit van de drie militaire junta's die na de staatsgreep in 1976 in Argentinië aan het bewind waren. Ze worden ervan beschuldigd leiding te hebben gegeven aan de „smerige oorlog," waarbij zeker 9000 mensen om het leven kwamen.
  
Onder de verdachten zijn de drie laatste presidenten, de generaals Jorge Videla, Roberto Viola en Leopoldo Galthieri. De anderen zijn de voormalige marine-bevelhebbers Emilio Massera, Armando Lambruschini en Jorge Anaya, en de luchtmachtbevelhebbers Orlando Agosti, Omar Graffigna en Basilio Lami Dozo.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 mei 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Publieke opinie

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 mei 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken