Bekijk het origineel

Regio-snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Regio-snippers

1 minuut leestijd

  DRIEBERGEN — Vanavond om acht uur zal de raad zich in een extra vergadering uitspreken over de definitieve ontwikkeling van het seminarieterrein. Dit gebied, voorheen behorend tot landgoed Sparrendaal, werd indertijd onder andere aangekocht om door bebouwing de beide dorpen Driebergen en Rijsenburg hechter te verbinden. De raad zal een conceptkoop/samenwerkings-overeenkomst met Urbibouw Bredero BV te Nieuwegein worden voorgelegd voor de bouw van 268 woningen. De verkoopprijs van de bouwgronden is bepaald op bijna acht miljoen gulden. Bredero werkt in opdracht van Delta-Lloyd te Amsterdam. Het bestemmingsplan „Seminarie en Sparrendaal" werd 23 april van dit jaar door Gedeputeerde Staten van Utrecht goedgekeurd. 
  EDE — De gemeente wil van de Gereformeerde kerk het verenigingsgebouw De Open Haard aankopen gelegen aan de Willem de Zwijgerlaan. In dat gebouw wil de gemeente creativiteitscentrum Krek huisvesten. Met de aankoop en verbouwing zal een bedrag van zes ton zijn gemoeid.
  EDE — De staatssecretaris van het ministerie van financiën heeft aan de gemeente Ede meegedeeld dat het totale riolerings
plan buitengebied valt onder de bijzondere regeling verfijning algemene uitkering riolering. Dat betekent dat een extra investeringsbedrag van 2,7 miljoen volledig door het Rijk wordt gesubsidieerd. 
  HARDERWIJK — Gisteren heeft burgemeester J.E. van Boeijen hotel „De Koningshof" in Harderwijk officieel geopend. Dit hotel is door de heer Koning, tevens eigenaar  van hotel „Marktzicht" in het centrum van Harderwijk, gerealiseerd in het tot nu  toe vervallen pand Westerholp, tot voor kort in gebruik als internaat voor de opleiding gezinsverzorgsters. Allerwegen bestond waardering voor de wijze waarop de heer Koning zowel van buiten als van binnen dit hotel van veertien kamers en met ongeveer dertig bedden heeft gerealiseerd. „Het betekent een enorme aanwinst voor onze gemeente", aldus de burgemeester. 
  HILVERSUM — Bij een ongeval op een postagentschap aan de Nachtegaalstraat in Hilversum zijn gisteren enkele duizenden gulden buitgemaakt.. Twee ongewapende mannen waren voor half negen via de achteringang binnengekomen. Toen de beheerder van het postagentschap de kluis opende werd hij vastgebonden. De politie arriveerde na bezit een signalement van een der daders. 
  KERKWIJK — In de woning van C. J. K. te Nederhemert ontstond in de nacht van dinsdag op woensdag door blikseminslag een felle brand. De brandweer was de brand al snel meester maar het huis liep een aanzienlijke water- en rookschade op. Een buurjongen die hulp wilde bieden klom op het dak, maar maakte daarbij een val en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.
  LEIDEN — Zaterdag wordt voor de negende achtereenvolgende keer nabij de Sterrenwacht te Leiden, in de omgeving van het Rapenburg, de bijenmarkt gehouden. Deze jaarlijkse markt die wordt georganiseerd door de Imkervereniging Leiden en omstreken heeft in de jaren van haar bestaan bekendheid gekregen tot ver buiten de regio. Het terrein rond de Sterrenwacht zal dan ook op 8 juni weer voorzien zijn van een aantal kraampjes en op verschillende plaatsen zullen weer observatiekosten zijn opgesteld, waarin achter het glas de bijen van heel dichtbij te zien zijn. De markt is open van 9.00 tot 16.00 uur. 
  NIEUWERKERK (Z) — Commissaris der Koningin in Zeeland, dr. C. Boertien, heeft gistermiddag het vernieuwde gemeentehuis van Duivenland officieel heropend. Hij  deed dat door een gordijn weg te schuiven waarin de wapens van de zeven Duivenlandse kernen te zien zijn: die van de dorpen Nieuwerkerk, Ouwerkerk, Oosterland, Botland en Kapelle. De verbouwing van het Nieuwerkerk gevestigde  gemeentehuis heeft ruim één miljoen gulden gekost.
  ZAANSTAD — Om het uurwerkmuseum op de Zaanse Schans voor de streek te behouden is dinsdag de Stichting Zaans Uurwerkmuseum begonnen geld in te zamelen. Doel is dat particulieren, bedrijfsleven en andere belangstellenden een uurwerk kopen om het vervolgens in  het museum te laten. Daarnaast komen er ook andere acties. Een eerste schenking is inmiddels binnen van prins Claus, die in 1976 het museum opende. Het streefbedrag van de stichting bedraagt 1,8 miljoen gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Regio-snippers

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken