Bekijk het origineel

WEEROVERZICHT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

WEEROVERZICHT

buien

2 minuten leestijd

  Nog enkele buien — Er komt maar langzaam enige verbetering in het weer. Boven Scandinavië  en de Oostzee blijft de luchtdruk laag. Boven de oceaan ten westen van Ierland handhaaft zich een hogedrukgebied dat nog in betekenis toeneemt. Daardoor blijft de wind bij ons noordwestelijk. Koude lucht trekt via IJsland en Schotland naar ons land. In deze koude lucht komen buien tot ontwikkeling. De temperatuur blijft aan de lage kant. Vannacht wordt het een graad of negen, de middagtemperatuur wordt circa veertien graden.
  Normaal voor deze tijd van het jaar is een maximumtemperatuur van twintig graden. Het koude weer overheerst in een groot deel van West-Europa. Alleen in het Middellandse Zeegebied is het nog warm, maar het ziet er naar uit dat het daar de komende dagen ook buiiger wordt.
  Zon- en maanstanden: vrijdag 14 juni, zon op 5.19, onder 22.01, maan op 3.18, onder 17.59.
  Hoogwater (Rotterdam): 1.46 en 1.08. 
   

EUROPA  
  Weersvooruitzichten voor Europa, medegedeeld door het KNMI, geldig voor de eerstvolgende 48 uur:
  Zuid-Scandinavië: Half tot zwaar bewolkt en vooral in Zweden enkele buien. Middagtemperatuur van 15 graden in Noorwegen tot circa 18 graden in Zweden.
  Denemarken: Half tot zwaar bewolkt en enkele buien. Middagtemperatuur circa 15 graden.
  Benelux: Wisselend bewolkt en afnemend buiig. Middagtemperatuur ongeveer 15 graden.
  Britse Eilanden: Wisselend bewolkt en vooral in het oosten eerst nog een enkele bui. Middagtemperatuur ongeveer 15 graden.
  Duitsland: Half tot zwaar bewolkt en enkele buien. Middagtemperatuur circa 15 graden.
  Frankrijk: Zonnige perioden en overwegend droog. Middagtemperatuur van 16 graden in het noorden tot 26 graden aan de Rivièra.
  Alpenlanden: Eerst half tot zwaar bewolkt en plaatselijk een regen- of onweersbui, later meer zon. Middagtemperatuur van 17 graden aan de noordkant tot 24 graden aan de zuidkant van de Alpen.
  Spanje, Portugal: Zonnige perioden en overwegend droog, maar in het noorden kans op een bui. Middagtemperatuur van 19 graden aan de noordkust tot circa 28 graden aan de Middellandse Zee. In het binnenland warmer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

WEEROVERZICHT

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken