Bekijk het origineel

WEEROVERZICHT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

WEEROVERZICHT

weinig verandering

3 minuten leestijd

  Al tien dagen liggen wij in een koude periode. In de volksweerkunde werd vroeger deze  kou in de maand juni schapenscheerderskou genoemd. Een hogedrukgebied komt zeer langzaam van Engeland naderbij met een lichte weersverbetering. Vanmorgen trok nog weer een storing met regen over ons land. Op enkele plaatsen is deze maand al 80 tot 90 mm regen gevallen. Ook zaterdag nog een paar buien, maar vanaf zondag kan het overwegend droog blijven met iets meer zon. De noordwestenwind blijft voorlopig tot zeker begin volgende week te koele lucht aanvoeren met temperaturen tussen 15 en 18 graden. Normaal in juni is ruim 20 graden, maar wellicht dat wij daar eerst in het midden van de  komende week aan toe zullen komen.
  Zon- en maanstanden: zaterdag 15 juni, zon op 5.19, onder 22.02, maan op 3.32, onder 19.11
    

EUROPA  
  Weersvooruitzichten voor Europa, medegedeeld door het KNMI, geldig voor de eerstvolgende 48 uur:
  Zuid-Scandinavië: Half tot zwaar bewolkt en vooral in Zweden en Denemarken af en toe regen of een bui. Middagtemperatuur circa 17 graden.
  Benelux: Perioden met zon en vrijwel overal droog. Middagtemperatuur circa 16 graden.
  Britse-eilanden: Perioden met zon en overwegend droog, maar maandag in Ierland weer regen. Middagtemperatuur circa 17 graden.
  Duitsland: Wisselend bewolkt en nog een enkele bui. Middagtemperatuur circa 15 graden.
  Frankrijk: Zonnige perioden en droog, maar in het zuiden kans op een bui. Middagtemperatuur van 16 graden in het noorden tot 26 graden aan de Rivièra.
  Alpengebied: Plaatselijk een regen- of onweersbui, maar geleidelijk meer zon. Middagtemperatuur van 16 graden aan de noordkant tot 24 graden aan de zuidkant van de Alpen.
  Spanje Portugal: Zonnig en overwegend droog, maar vooral in het noorden kans op een bui. Middagtemperatuur van 19 graden aan de noordkust tot 26 graden aan de Middellandse zee, in het binnenland warmer.
  Italië, Joegoslavische kust: wisselend bewolkt en plaatselijk een regen- of onweersbui. Middagtemperatuur van 24 graden in het noorden tot 30 graden in het zuiden. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

WEEROVERZICHT

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken