Bekijk het origineel

WEEROVERZICHT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

WEEROVERZICHT

koel met enkele buien

1 minuut leestijd

   ENKELE BUIEN — Het hogedrukgebied boven de oceaan krijgt vandaag iets meer greep op het weer dan de afgelopen dagen het geval was. De kleine depressie die gisteren voor veel regen zorgde is naar het oosten getrokken. Vandaag en morgen wordt de lucht aangevoerd uit het noordwesten. Dat betekent dat de temperatuur geen zomerse waarde bereikt, ongeveer 14 graden. Ook kunnen er vanmiddag en vanavond enkele buien vallen. 
  In de kustgebieden is deze buienkans erg klein, zodat het daar wat zonniger zal zijn. De wind waait uit de noordwesthoek en is matig, kracht 3 a 4, Echt zomerse temperaturen worden bereikt aan de Middellandse Zee, ongeveer 25 graden. In Italië kan echter een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen.
  Zon- en maanstanden: Zondag  16 juni, zon op 5.19, onder 22.02; maan op 3.50, onder 20.25; Maandag 17 juni, zon op 5.19, onder 22.02; maan op 4.14, onder 21.36.
  Hoogwater (Rotterdam): 3.12 en 15.38; 3.51 en 16.21.     

Europa 
 Weersvooruitzichten voor Europa, medegedeeld door het KNMI, geldig voor de eerstvolgende 48 uur:
  Zuid-Scandinavië, Denemarken: Half tot zwaar bewolkt en vooral in Zweden en Denemarken af en toe regen of een bui. Middagtemperatuur circa 17 graden.
  Benelux: Perioden met zon en vrijwel overal droog. Middagtemperatuur circa 16 graden.
  Britse eilanden: Perioden met zon en overwegend droog, maar maandag in Ierland weer regen. Middagtemperatuur circa 17 graden.
  Duitsland: Wisselend bewolkt en nog een enkele bui. Middagtemperatuur circa 15 graden.
  Frankrijk: Zonnige perioden en droog, maar in het zuiden kans op een bui. Middagtemperatuur van 16 in het noorden tot 26 graden aan de Rivièra.
  Alpenlanden: Plaatselijk een regen- of onweersbui, maar geleidelijk meer zon. Middagtemperatuur van 16 graden aan de noordkant tot 24 graden aan de zuidkant van de Alpen.
  Spanje, Portugal: Zonnig en overwegend droog, maar vooral in het noorden kans op een bui. Middagtemperatuur van 19 graden aan de noordkust tot 26 graden aan de Middellandse Zee, in het binnenland warmer.
  Italië, Joegoslavië: Wisselend bewolkt en plaatselijk een regen- of onweersbui. Middagtemperatuur van 24 graden in het noorden tot 30 graden in het zuiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

WEEROVERZICHT

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken