Bekijk het origineel

WEEROVERZICHT

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

WEEROVERZICHT

af en toe zon

1 minuut leestijd

  Juni wordt wat warmer. Twee weken lang heeft de te koude periode het volgehouden met gemiddeld temperaturen van 14 a 15 graden. Vanmorgen vielen er het noorden en oosten van het land nog enkele buien maar daarna komen wij in een iets warmere zuidwestelijke stroming. In de komende dagen kan de temperatuur eindelijk eens weer dicht bij de 20 graden komen, hetgeen normaal is voor juni.
  Op een enkele plaats in het oosten van het land heeft deze maand al 100 mm regen gevallen dat wij in de meeste provincies het niet erg zouden vinden wanneer de tweede juni-helft helemaal droog zal verlopen. Die kans is echter klein, want van de oceaan kunnen ons de komende dagen nog vrij gemakkelijk enkele fronten bereiken met wat  regen. 

Zon- en maanstanden: dinsdag juni zon op 5.19, onder 22.03, aan op 4.47, onder 22.42 .m.). 

Hoogwater (Rotterdam): 4.30 17.05.    

EUROPA  
  Weersvooruitzichten voor Europa, medegedeeld door het KNMI, geldig voorde eerstvolgende 72 uur
  Zuid-Scandinavië: Wolkenvelden en vooral in Zweden plaatselijk een bui. Middagtemperatuur 18 tot 20 graden.
  Denemarken: Zonnige periode maar donderdag meer bewolking en mogelijk regen. Middagtemperatuur circa 18 graden.
  Britse eilanden: Veel bewolking en af en toe regen, donderdag ook zonnige perioden. Middagtemperatuur van 14 graden in Schotland tot 18 graden in Zuid-Engeland.
  Benelux: Veel bewolking en plaatselijk regen. Middagtemperatuur circa 18 graden. Duitsland: Woensdag nog overwegend droog, donderdag veel bewolking en plaatselijk regen. Middagtemperatuur 18 tot 20 graden.
  Frankrijk: Half tot zwaar bewolkt en plaatselijk regen, donderdag meer zon. Middagtemperatuur van 16 graden in Bretagne tot 26 graden aan de Rivièra.
  Aipengebied: Woensdag zonnig en droog, donderdag half tot zwaar bewolkt en enkele regen- of onweersbuien. Middagtemperatuur dalend van 25 tot 18 graden.
  Spanje, Portugal: Zonnige perioden en voornamelijk in het noorden plaatselijk een bui. Middagtemperatuur van 20 graden aan de noordkust tot circa 27 graden aan de Middellandse Zee, in het binnenland warmer.
  Italië, Joegoslavië: Zonnige perioden maar vooral in het noorden ook regen- en onweersbuien. Middagtemperatuur van 24 graden in het noorden tot 30 graden in het zuiden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

WEEROVERZICHT

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken