Bekijk het origineel

Subsidie-voorstel van SGP/RPF verworpen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Subsidie-voorstel van SGP/RPF verworpen

Hardinxveld handhaaft huidige beleid

2 minuten leestijd

HARDINXVELD-GIESSENDAM — Het voorstel van de raadsleden J. Haeser (SPG) en O. Sierksma (RPF) waarin zij B. en W. verzoeken na een bestuurlijke studie met een subsidieverordening te komen waarin principiële en zakelijke uitgangspunten staan die door beide raadsleden al eerder in een nota zijn geformuleerd, kreeg, dinsdagavond in de vergadering van de gemeenteraad geen meerderheid.

  Hierbij staakten de stemmen met zeven tegen zeven. Omdat ook bij de vorige raadsvergadering de stemmen staakten werd het voorstel volgens artikel 58 van de Gemeentewet geacht niet te zijn aangenomen. Was de vorige vergadering mr. K. H. May (PvdA) afwezig, nu lieten de raadsleden C. Sterrenburg (SPG), J. W. Sluimer (CDA) en P. A. Sommeyer (Groep Vonk) door vakantie en ziekte verstek gaan.
  Voor het voorstel van beide raadsleden stemden de fractie van de SGP (inclusief wethouder K. van der Plas), RPF, GPV en wethouder J. C. de Ridder (CDA). Ondanks een dringend beroep door de heren Haeser (SPG) en Sierksma (RPF) op de fractie van het CDA om achter hun voorstel te gaan staan, zei de heer G. Janssen (CDA) wel ideeën over een subsidieverordening te hebben maar het zich laten binden aan de uitgangspunten van de beide raadsleden vond hij te ver gaan. Hij stemde dan ook tegen het voorstel.  

Onduidelijk 
  Sierksma sprak van een stuk onduidelijkheid bij het CDA. Hij vroeg Janssen precies aan te geven achter welke uitgangspunten hij zich niet kan scharen. Het CDA-raadslid gaf hier echter geen antwoord op. „We willen geen dictaat opleggen met onze uitgangspunten. Het CDA kan zijn eigen inbreng hebben", aldus Sierksma. De heer Haeser vroeg zich af waarom de CDA-fractie zich niet de moeite getroost heeft ook een nota te produceren met wat zij eigenlijk wil. 

Strijdig 
  PvdA-fractievoorzitter mr. K. H. May zei het voorstel van de beide raadsleden een hecht stuk te vinden waarvoor hij zijn waardering uitsprak. Toch was hij van mening dat diverse uitgangspunten in de nota strijdig zijn met het openbaar bestuur. Hij stemde met zijn fractiegenoten dan ook tegen het voorstel.
  Wethouder D. Vonk (Groep Vonk) zei dat het voor hem duidelijk was dat met het voorstel van de heren Haeser (SGP) en Sierksma (RPF) een doodlopende weg zou worden ingeslagen. Omdat tijdens de vorige vergadering noch het meerderheidsvoorstel noch het minderheidsvoorstel vanuit het college van B. en W. een meerderheid wist te behalen, zal nu de huidige subsidieverordening ongewijzigd worden gehandhaafd.Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Subsidie-voorstel van SGP/RPF verworpen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 juni 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken