Bekijk het origineel

Afgezet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afgezet

1 minuut leestijd

WARSCHAU — De Poolse vice-minister van binnenlandse zaken, generaal Konrad Straszewski, is afgezet. Dit is gisteravond meegedeeld door het Poolse persbureau PAP. Straszewski wordt opgevolgd door het hoofd van de afdeling onderzoek van het ministerie, Zbigniew Prudysz. PAP gaf geen bijzonderheden over de vervanging, waartoe is besloten door de minister van binnenlandse zaken, generaal Czeslaw Kiszczak. De afgezette generaal was in 1983 verantwoordelijk voor de veiligheidsmaatregelen tijdens het bezoek van paus Johannes Paulus II aan Polen. Westerse waarnemers in Warschau nemen aan dat zijn ontslag samenhangt met de moord op pater Jerzy Popieluszko op 19 oktober vorig jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Afgezet

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 2 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken