Bekijk het origineel

Eisen van 15 en 7 jaar voor dubbele doodslag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eisen van 15 en 7 jaar voor dubbele doodslag

Drama bezorgt zoontje levenslang trauma

2 minuten leestijd

ARNHEM — De procureur-generaal bij het gerechtshof in Arnhem, mr. C. Bleichrodt, heeft gisteren gevangenisstraffen van vijftien en zeven jaar geëist tegen twee Arnhemmers, die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijke schietpartij op het zweefvliegcentrum Terlet bij Arnhem.

  De schietpartij, die volgde op een poging tot roof, kostte in juni vorig jaar het leven aan drie mensen: de 41-jarige beheerder van het vliegveldrestaurant A. Westerdijk, diens 40-jarige vrouw en diens 18-jarige halfzus Desiree.
  DE procureur-generaal eiste wegens dubbele doodslag en een poging tot doodslag vijftien jaar cel tegen de 25-jarige A. M., die ervan wordt verdacht het echtpaar Westerdijk te hebben doodgeschoten en Desiree ernstig te hebben verwond. Tegen de 27-jarige M. A. eiste mr. Bleichrodt wegens medeplichtigheid zeven jaar. A. deed mee aan de poging om de weekendopbrengst van Westerdijks restaurant te roven en zorgde onder meer voor het vuurwapen waarmee de dodelijke schoten werden gelost. 

Veroordeling
  De rechtbank in Arnhem veroordeelde beide mannen in januari van dit jaar eveneens tot vijftien en zeven jaar cel. Een derde verdachte, de 21-jarige A. K. kreeg destijds zestien jaar cel. Hij werd door de rechtbank schuldig bevonden aan moord, omdat hij de door vier schoten al zwaargewonde Desiree met twee schoten door het hoofd executeerde om te voorkomen dat zij hem als getuige later zou kannen aanwijzen. 
  Het hoger beroep van K. dient in augustus voor het Arnhemse hof.
  
Mr. Bleichrodt zei in zijn requisitoir ernstig rekening te houden met de omvang van het drama, dat volgens hem niet alleen het leven heeft gekost aan drie mensen, maar bovendien het 11-jarig zoontje van het echtpaar Westerdijk waarschijnlijk een levenslang trauma heeft bezorgd. De jongen maakte het drama van zeer dichtbij mee. Hij hield zich tijdens de schietpartij en ook de uren daarna verstopt in zijn slaapkamer en durfde pas alarm te slaan toen het licht werd en er weer mensen bij het vliegveldrestaurant arriveerden. Uitspraak 23 juli. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Eisen van 15 en 7 jaar voor dubbele doodslag

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken