Bekijk het origineel

Wijziging beleid bestrijding van iepziekte

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wijziging beleid bestrijding van iepziekte

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Minister ir. G. Braks (Landbouw en Visserij) heeft onlangs besloten de bestrijding van de iepziekte tot een gedeelte van Nederland te beperken en in die gebieden te intensiveren. De rijksmiddelen laten het niet langer toe jaarlijks ruim zes miljoen gulden te besteden aan het opruimen van zieke iepen in heel Nederland. Voor de bestrijding van de iepziekte in 1985 heeft minister Braks 4,5 miljoen gulden ter beschikking gesteld.

  De bestrijding van de iepziekte zal voornamelijk worden voortgezet in de kustprovincie, de IJsselmeerpolders, en het westelijk deel van Utrecht, met uitzondering van West-Voorne, Goeree en de Kop van Schouwen. In die gebieden zal een intensivering van de bestrijding plaatsvinden, door naast het verwijderen van door de ziekte aangetaste iepen, een begin te maken met de vervanging van de veldiep door andere beplantingen.
  De iepziekte wordt overgebracht door de iepspintkever. Het opruimen van zieke en kwijnende iepen neemt de broedgelegenheid voor de kever weg, waardoor verspreiding van de ziekte wordt tegengegaan. De iep is vooral in de kustprovincie en de grote steden een waardevolle boom, aangezien hij goed bestand is tegen zeewind en luchtverontreiniging. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Wijziging beleid bestrijding van iepziekte

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken