Bekijk het origineel

Amsterdam wil kraakpand voor 2,4 miljoen kopen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Amsterdam wil kraakpand voor 2,4 miljoen kopen

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — B en W van Amsterdam zijn bereid uit verschillende „potjes" de 2,4 miljoen gulden te betalen die ongeveer nodig zijn voor de aankoop en verbouwing van het gekraakte Tetterode-complex aan de Bilderdijkstraat.

  Het college zegt dit in brief aan de woningbouwvereniging Het Oosten, aan wie het gebouw in dat geval zal worden doorverkocht. 
  Het Tetterode-gebouw (De Rode Tetter) is thans het grootste krakersbolwerk in Amsterdam. Er wonen tientallen mensen en het gebouw biedt verder onderdak aan evenzovele bedrijfjes, winkeltjes en dergelijke.
  
Eigenaar van het complex (genoemd naar de vroegere eigenaar, de firma Buhrman Tetterode) is nu makelaar Gerard Bakker. Die kocht het gebouw vorig jaar mei voor 550.000 gulden en wil het slopen ten behoeve van nieuwbouw. 
  De bewoners van het pand en ook de gemeente zijn daar tegen. B en W hadden de bouwaanvraag van Bakker niet ontvankelijk verklaard, maar het college werd „teruggefloten" door de gemeenteraad en de provincie. Er loopt nu een procedure bij de kroon. 
  De woningbouwvereniging Het Oosten zit volgens directeur F. Bijdendijk „niet te wachten" op het complex, maar hij staat wel volledig achter de plannen van de krakers. Die achten het mogelijk hun huidige woon-werk-activiteiten voort te zetten, zo bleek uit een door hen in februari gepubliceerd rapport.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Amsterdam wil kraakpand voor 2,4 miljoen kopen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken