Bekijk het origineel

Veekolonies

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Veekolonies

1 minuut leestijd

  CALCUTTA — Het groeiende aantal heilige koeien in de Oostindische havenstad Calcutta dreigt tot een gevaar voor de volksgezondheid te worden. Koeienstallen ontsieren niet alleen de achterbuurten aan de buitenkant van de stad, maar ze zijn zelfs geplaatst op trottoirs in de binnenstad.  Naar het persagentschap UNI berichtte zijn er in het tot de armste en smerigste steden van het subcontinent behorende Calcutta, nu al meer dan 3000 stallen en een aantal heilige koeien dat dit aantal ver te boven gaat.
  Het gemeentebestuur en de ontoereikende gemeentereiniging klagen steen en been over het gevaar dat de koeien voor het verkeer vormen en de koemest die de dieren ondanks ondervoeding produceren en die allerlei ongedierte aantrekt en de riolen verstopt.
  
Hoewel een wet uit 1968 het centrum van Calcutta voor koeien tot verboden gebied heeft gemaakt, staat het gemeentebestuur machteloos tegenover overtreding. De eigenaars stappen bij optreden van de politie naar de rechter en worden in het gelijk gesteld.
  
Pogingen om de vee-eigenaars over te halen tot het vrijwillig verlaten van het centrum, mislukken, hoewel het gemeentebestuur ten koste van veel geld buiten de stad „rundveekolonies" heeft ingericht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Veekolonies

Bekijk de hele uitgave van donderdag 25 juli 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken