Bekijk het origineel

Rechtspraak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rechtspraak

1 minuut leestijd

Aangebrand 
*ZWOLLE — De rechtbank in Zwolle heeft de 37-jarige W. B. uit 't Harde conform de eis veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. B. bracht op 1 mei van dit jaar zijn vrouw door wurging om het leven na een woordenwisseling over een maaltijd aangebrande bonen. De woordenwisseling was een escalatie van een maandenlange ruzie, die begon nadat het paar in december vorig jaar met elkaar in het huwelijk trad. Daarvoor was B. enige jaren bij zijn vrouw als kostganger in huis geweest.

Doodslag 
* ZWOLLE — De 21-jarige A. G. uit Ermelo is door de rechtbank in Zwolle vrijgesproken van verdenking van een poging tot doodslag op een werknemer van de pluimveeslachterij Midden-Nederland in Harderwijk. 
  Officier van justitie mr. A. L. Poerink eiste veertien dagen geleden vijf jaar tegen G., die tijdens een overval op de slachterij in paniek zou zijn geraakt door een telefonerende werknemer en daarop dwars door de ruit op de man schoot. Doordat de kogel in tweeën spleet werd het slachtoffer niet levensgevaarlijk gewond. De rechtbank acht het niet uitgesloten dat iemand anders dan G. de dader is geweest.  

Ontucht 
* AMSTERDAM — De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag de 52-jarige J. P. uit Amsterdam veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens het plegen van ontuchtige handelingen met een meisje van 15 jaar. Tegen P. was één jaar gevangenisstraf geëist. De man waren twee gevallen van ontuchtige handelingen ten laste gelegd, terwijl negen vrouwen hiervan aangifte hadden gedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 augustus 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Rechtspraak

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 augustus 1985

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken