Bekijk het origineel

Reagan verzoekt SU om concreet wapenoverleg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Reagan verzoekt SU om concreet wapenoverleg

1 minuut leestijd

WASHINGTON — De Amerikaanse president, Ronald Reagan, heeft de Sowjet-Unie gisteren gezegd „dat het tijd is" haar voorstellen voor wapenbeheersing „te concretiseren" opdat een nieuwe ronde van onderhandelingen vooruitgang kan brengen.

  In Genève begint donderdag de derde ronde van de onderhandelingen over wapenbeheersing, die worden gehouden in drie groepen; voor strategische kernwapens, kernraketten voor de middellange afstand en ruimtewapens.
  In een geschreven verklaring die het Witte Huis gisteren uitgaf zei Reagan dat de Verenigde Staten „geduldig zijn en bereid tot serieuze uitwisseling en compromis". „Met een vergelijkbare houding van de kant van de Sowjet-Unie kan veel worden bereikt en spoedig", zo voegde hij eraan toe.
  
De president herinnerde eraan „dat de Russische leiders onlangs publiekelijk hebben aangegeven dat zij bereid zouden kunnen zijn tot aanzienlijke beperking van de kernbewapening" en dat Washington „hen heeft aangemoedigd deze bedoelingen te vertalen in concrete voorstellen aan de onderhandelingstafel". Concrete Sowjetvoorstellen vormen een „positieve bijdrage aan de Russisch/Amerikaanse dialoog, die zich de afgelopen maanden heeft verdiept", aldus het Amerikaanse staatshoofd.
  
Reagan stelde dat concrete voorstellen van het Kremlin ook „een positieve extra stimulans zullen geven voor een produktieve discussie" als hij in november in Genève de Russische partijleider, Michail Gorbatsjov, ontmoet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 14 september 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Reagan verzoekt SU om concreet wapenoverleg

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 14 september 1985

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken