Bekijk het origineel

Veertien gewonden bij rellen in Duitse steden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Veertien gewonden bij rellen in Duitse steden

Politie verricht honderden arrestaties

2 minuten leestijd

FRANKFORT — Na een nacht van geweld in Frankfort en Stuttgart hadden veertien mensen vanmorgen verwondingen opgelopen en had de politie meer dan 260 arrestaties verricht.

  De rellen in Frankfort volgden op een demonstratie van ongeveer 3000 mensen. Deze protesteerden tegen de dood van Günter Sare, die zaterdag tijdens een betoging tegen een neonazi-bijeenkomst door een politievoertuig werd aangereden.
  De politie in Frankfort zette gisteravond een waterkanon in tegen de demonstranten, terwijl kleine groepjes gemaskerde rellenschoppers met stenen gooiden en winkelruiten insloegen, zo verklaarden ooggetuigen. De politie was in grote hoeveelheid aanwezig en helikopters vlogen met schijnwerpers laag over de demonstranten.
  
De Westduitse bondskanselier, Helmut Kohl, heeft het aanhoudende geweld in Westduitse steden gisteren scherp veroordeeld.


Pure haat
  Voor de vierde achtereenvolgende dag leverden betogers gisteren in ditmaal zes Westduitse steden slag met de politie. De betogers gooiden met stenen en benzinebommen. De politie trad op met de wapenstok. Bij de botsingen in samen bijna twintig steden in de Bondsrepubliek zijn sinds zaterdag honderden arrestaties verricht.
  
„Het is vooral verontrustend dat sommige plegers van geweld pure haat tonen, maar dit land zal zich niet laten chanteren door deze daden van geweld. De Bondsrepubliek zal niet vanaf de straat worden geregeerd, maar door vrij gekozen parlementariërs en de regering", zei Kohl in een vraaggesprek met Bild, dat vandaag verschijnt, maar waarvan de inhoud eerder werd gepubliceerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 oktober 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Veertien gewonden bij rellen in Duitse steden

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 oktober 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken