Bekijk het origineel

Buiklanding

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Buiklanding

1 minuut leestijd

SCHIPHOL — Een Duits tweemotorig zakenvliegtuig heeft gisteravond een onvoorziene buiklanding gemaakt op Schiphol.

  De vlieger en zijn passagier, beiden afkomstig uit Duitsland, kwamen met de schrik vrij. Het vliegtuig werd zwaar beschadigd. De vlieger heeft waarschijnlijk vergeten het landingsgestel uit te doen. Dit heeft een woordvoerder van de rijkspolitie dienst luchtvaart meegedeeld.
  De politie twijfelt sterk aan de veiligheid van de vluchtuitvoering. Zo lijkt het er op dat de vlieger tijdens de vlucht niet over aanwijzingen van de snelheidsmeter beschikte. Het toestel, een Cessna 414 Chancellor, schoot na de landing ongeveer tweehonderd meter op de buik door. Niet alleen de onderkant van het toestel is zwaar beschadigd, ook de propellors en de motoren hebben schade opgelopen. De baan is ongeveer twee uur door het toestel geblokkeerd geweest hetgeen echter geen hinder voor het overige luchtverkeer heeft opgeleverd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 oktober 1985

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Buiklanding

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 oktober 1985

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken