Bekijk het origineel

Kerkelijke topontmoeting over situatie in Z. Afrika

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kerkelijke topontmoeting over situatie in Z. Afrika

Spoedvergadering in Harare

2 minuten leestijd

GENEVE - De Wereldraad van Kerken organiseert volgende maand een kerkelijke topontmoeting over de situatie in Zuid Afrika. Van 4 tot 6 december zullen in Harare, de hoofdstad van Zimbabwe, kerkleiders uit het Westen met collega's uit Zuid Afrika gemeenschappelijke acties bespreken.

Tijdens een recent bezoek aan de Wereldraad had ds. C. F. Beyers Naudé, secretaris van de Zuidafrikaanse Raad van Kerken, voorgesteld zo'n bijeenkomst te houden.


  

Deze „spoedvergadering" moet onder meer de solidariteit van de kerken met de slachtoffers van de apartheid tot uiting brengen, aldus dr. Emilio Castro, secretaris-generaal van de Wereldraad, in zijn uitnodiging. Met een verwijzing naar de verklaring van Zuidafrikaanse theologen over de situatie in hun land („Kairos") zegt Castro dat „niet alleen voor de apartheid, maar ook voor de kerken het uur van de waarheid (kairos) is aangebroken."
  

Tot degenen die de uitnodiging hebben aanvaard, behoren de praeses van de hervormde synode, ds. H. Huting; de nieuwe secretaris-generaal van de Lutherse Wereldfederatie, dr. Gunnar Staalsett; de Anglicaanse primaat van Canada, aartsbisschop Ted Scott (oud-voorzitter van het Centraal comité van de Wereldraad van Kerken); het hoofd van de Amerikaanse Lutherse Kerk, bisschop David W. Preus; en de Presbyteriaanse kerkleider uit Amerika, Oscar McCloud.


Deelnemers
  
Van de zijde van de Wereldraad zullen onder andere deelnemen mevrouw Annie Jiagge, oud-lid van het Hof van Beroep in Ghana, voorzitter van het Wereldraadprogramma tot bestrijding van het racisme (PCR) en Sylvia Ross-Talbot, onder-voorzitter van het centraal comité van de Wereldraad.
  
De namen van de Zuidafrikaanse deelnemers worden in een later stadium bekendgemaakt. Naar verwachting zullen ook kerkleiders uit West-Duitsland, Engeland, Scandinavië en Australië de bijeenkomst bijwonen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 november 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Kerkelijke topontmoeting over situatie in Z. Afrika

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 november 1985

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken