Bekijk het origineel

President rechtbank Groningen vertrekt-

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

President rechtbank Groningen vertrekt-

Onenigheid over schorsing hoofd

2 minuten leestijd

GRONINGEN— Mr G. Overdiep, president van de rechtbank in f,

gaan als kamerlid op persoonlijke ti Groningen legt met ingang van 1 ajril''z«n functie neer. Volgens mr. ^f fTcLtwt^ef liSed'eTa" Overdiep heeft hij zijn ontslag aangevraagd omdat hij het oneens is met mer in de lopende parlementaire peeën schorsing van het hoofd van de interne dienst bij de rechtbank in riode is geconfronteerd. Met de eenGroningen. Overdiep heeft tevergeefs bij het ministerie van justitie ge- mansfractie-Van der Spek telt de probeerd de schorsing tegen te houden. '^—

Eerder al werd half december het hoofd van de stadsgriffie van de rechtbank in Groningen geschorst. De ontslagaanvrage van mr. Overdiep heeft zowel de rechtbank als het Openbaar Ministerie in Groningen totaal verrast. He ministerie van justitie wil geen commentaar geven op het ontslag van de rechtbank-president.

Reeks incidenten

Het justitiële apparaat in Groningen is in opspraak gekomen door een reeks incidenten die de afgelopen weman wordt ervan verdacht ontuchtige handelingen te hebben gepleegd met een 14-jarig meisje. Tweede Kamer na het reces vijftien fracties, drie meer dan na de verkiezingen van september 1982. De voormalige PSP-fractieleider Van der Spek vormt bovendien de zevende eenmansfractie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 januari 1986

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

President rechtbank Groningen vertrekt-

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 januari 1986

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken