Bekijk het origineel

Graf King Kong mag niet zonder meer open

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Graf King Kong mag niet zonder meer open

Familie Lindemans stelt voorwaarden

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De twee kinderen van Chris Lindemans, alias King Kong, gaan niet zonder meer akkoord met de opening van het familiegraf op de Rotterdamse begraafplaats Crooswijk. Ook H. Lindemans, de in Rotterdam wonende broer van de officieel dood verklaarde dubbelspion, zal voorwaarden stellen aan opening van het graf.

Lindernans is woensdagavond teruggekeerd uit Frankrijk waar hij de twee kinderen van zijn broer heeft opgezocht. Hij wilde gisteren geen nadere mededelingen doen over hun en zijn standpunt, maar liet doorschemeren dat zij niet zonder meer toestemming zullen geven. Hij zou Vandaag een gesprek hebben met burgemeester Peper.
Peper verklaarde tien dagen geleden in beginsel te hebben besloten het graf op Crooswijk te openen. Maar hij vindt het van belang toestemming hiervoor te krijgen van de broer en de twee in Frankrijk wonende kinderen van Lindemans, vooral ook omdat de beide ouders van Lindemans in het graf liggen begraven.
De voorbereidingen tot het openen in het graf gaan inmiddels gestaag door. Ook gisteren vond er op het stadhuis overleg plaats, met onder anderen het hoofd van de Gravendienst van het Leger. Deze gespecialiseerde dienst zal vrijwel zeker de opgraving verrichten.

Twijfels
Zoals bekend zijn er twijfels over het feitelijke lot van King Kong, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als dubbelspion heeft geopereerd. Niet iedereen is ervan overtuigd dat hij, zoals de officiële lezing wil, ligt begraven op Crooswijk. Voor de Haarlemse mevrouw Thöne-Siemens was een en ander aanleiding burgemeester Peper te vragen toestemming te geven het graf te laten openen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 maart 1986

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

Graf King Kong mag niet zonder meer open

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 maart 1986

Reformatorisch Dagblad | 32 Pagina's

PDF Bekijken