Bekijk het origineel

Mission '87 verwacht tienduizend deelnemers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Mission '87 verwacht tienduizend deelnemers

„Geloofszending is in opmars"

2 minuten leestijd

UTRECHT — Naar verwachting zullen 10.000 jongeren uit Europa eind dit jaar in Utrecht deelnemen aan Mission '87, het vierde zendingscongres voor Europese jongeren. Vrijdag 18 april zal de Belg Luc Verlinden, directeur van The Evangelical Missionary Association (TEMA), die de manifestatie organiseert, in Utrecht het kantoor openen waar het organisatiecomité wordt gehuisvest.

Mission '87 wordt van 27 december 1986 tot 1 januari 1987 gehouden in het Jaarbeurscomplex te Utrecht. Het is de eerste keer dat de zendingsconferentie voor evangelische jongeren in Nederland plaatsheeft. De drie vorige (Mission '76, '80 en '83) waren in de Zwitserse stad Lausanne. Volgens een medewerker van het congres is Zwitserland te duur geworden. Voorts is Nederland geschikter wegens het grote aantal congresaccommodaties.

Thema
Het thema van Mission '87 is „Ik heb U gekozen — Jezus Christus". Het doel is de visie van jongeren op zending te verbreden. Volgens de organisatoren neemt onder jongeren de belangstelling voor geloofszending toe.
De meeste deelnemers zullen in twee hallen in het Jaarbeurscomplex overnachten. De overigen worden ondergebrcht in een naburige kazerne en in hotelboten in het Merwedekanaal. Alle andere hallen van het Jaarbeurscomplex zullen worden gebruikt voor onder meer ruim 50 werkgroepen en een internationale zendingstentoonstelling met ongeveer 250 stands.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 april 1986

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Mission '87 verwacht tienduizend deelnemers

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 april 1986

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken