Bekijk het origineel

ïmi-pulp (I)

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ïmi-pulp (I)

3 minuten leestijd

A.ls je minister wordt", zei ze ysng, „zou ik je eens heel berst aanvallen". „Ik moet eerst eens zien dat mijn partij weer e regering komt", zei Meik. n leek het alsof hun eerste polie discussie kon beginnen. Toen en ze elkaar aan, en de tederl, dié hen zo voorzichtig met elr had doen'omgaan, kreeg er een ekeride opwinding bij. itaat uit een keukenmeidenro1? Ja, maar dan wel een heel speB. „Alleen het lot kiest geen parluidt de titel en het driestuiromannetje is uitgegeven door O, een club van politieke jonge)rganisaties. De bedoeling van itgave is „aspekten van het Neands staatsrechtelijk bestel, lakt in een romantisch verhaal", lere bekendheid te geven, et verhaal gaat over een jonge Dewuste vrouw die aan het bestaat van haar politieke car;. Ze ontmoet een tien jaar ousamerlid, die een heel andere tieke richting is toegedaan. Dat evenwel niet beletten dat het wordt tussen die twee en op de ld van de verkiezingen komt het naai dik in orde. De pocket is in oplage van 40.000 exemplaren preid en maakt deel uit van de jnreeks, die via kiosken en sularkten aan de man en vooral de vrouw wordt gebracht. -50 heeft deze uitgave mogelijk len maken dank zij de subsidie 6,5 ton die het ieder jaar van ninisterie van WVC krijgt. Als omannetje een succes wordt, Ie schade voor de belastingbe• overigens beperkt zijn. junct-secretaris van het CDJA, de vraag of zijn organisatie volledig achter dit „goedkope" initiatief staat.

„Ja, wij denken dat dit een goede manier is om een grote groep jonge kiezers te bereiken", verklaart hij. „Wij als gemotiveerde jongeren hebben de neiging om op dit soort romannetjes neer te kijken. Dat geef ik toe. Maar wat ons aanspreekt, is dat je op deze manier een groep jongeren bereikt die je via de traditionele methode bijna niet kunt bereiken. Daarom vinden we deze poging de moeite van het proberen waard". dat over het toepassen van kernenergie in kringen van „klein rechts" genuanceerd wordt gedacht. Met name bij de SGP en in iets mindere mate bij de RPF bleken reserves te bestaan ten aanzien van de ontwikkelingen op dit gebied. In dat verband haalden we een publikatie aan van het Capelse gemeenteraadslid, nu tevens nummer 4 op de SGP-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, L. M. P. Scholten, waarin hij zijn bezwaren tegen kernenergie uiteenzette. (SGP-jongerenblad Ons Contact, nummer 2 1980.) naar de toepassing op grote schaal van alternatieve energiebronnen als zonnewarmte, windenergie, getijdeenergie en dergelijke. „Te veel wordt dit nog laatdunkend afgedaan als hobbyisme van linkse wereldverbeteraars", schreef Scholten.

Hij wierp in deze publikatie ook de vraag op waar het energieprobleem vandaan komt. Zijn conclusie: „Het energieprobleem is voor een belangrijk deel het probleem van onze nonchalance, onze slordigheid, onze gemakzucht en trek naar comfort." ten, „een radicale versobering. Die risico's zijn onaanvaardbaar, als die noodzaak alleen maar moet dienen om ons weelde, luxe en overdaad te kunnen permitteren. Het is zo jammer, dat wij deze maatschappijkritiek prijsgegeven hebben aan „actiegroepen", die haar doorgaans verbinden aan marxistische leuzen en het prediken van de revolutie. Juist wij zouden ervan doordrongen moeten zijn, dat soberheid vanuit Gods Woord gebiedende eis is".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 mei 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

ïmi-pulp (I)

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 6 mei 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken