Bekijk het origineel

Graf King Kong binnenkort open

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Graf King Kong binnenkort open

Peper noemt geen exacte datum

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Het graf van Chris Lindemans, alias King Kong, op de Rotterdamse begraafplaats wordt over twee weken geopend. Burgemeester Peper van Rotterdam heeft H. Lindemans, de in Rotterdam woonachtige broer van de dubbelspion, gisteren laten weten dat de grafopening in de 25ste week zal plaatsvinden. Dat heeft Lindemans vandaag desgevraagd meegedeeld.

Volgens Lindemans wilde Peper niet de exacte dag noemen waarop het grag zal worden geopend. Peper vreest dan een stormloop en acht dat uit piëteitsoverwegingen niet wenselijk, aldus Lindemans. Peper zal de familie van de dubbelspion pas vlak voor de feitelijke opening uitnodigen hierbij aanwezig te zijn. De woordvoerster van Peper wilde vandaag ontkennen nog bevestigen dat het graf over twee weken wordt geopend.
Aanleiding voor de opening van het graf is een verzoek van de Haarlemse mevrouw B. Thöne-Siemens, die in de de Wereldoorlog lid was van een verzetsgroep die door King Kong aan Duitsers zou zijn verraden. Zij wil de waarheid over het lot van Chris Lindemans, nadat er twijfel is gerezen of die inderdaad door zelfmoord om het leven is gekomen en op Crooswijk ligt begraven zoals de officiële lezing wil.

Palestijn
Ook de familie van een vlak na de oorlog in Den Haag overleden Palestijn Ahmad El Badiun heeft begin mei te kennen gegeven het graf op Crooswijk te willen laten openen. De familie deed haar verzoek naar aanleiding van theorieën dat de op 20 juli 1946 overleden Palestijn op Crooswijk ligt begraven in plaats van King Kong.
H. Lindemans zei vanmorgen dat hij nog steeds niet beschikt over keiharde bewijzen voor zijn overtuiging dat zijn broer na de oorlog een tijd in San Francisco in de Verenigde Staten heeft gewoond en vervolgens is afgereist naar Brazilië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 juni 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Graf King Kong binnenkort open

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 juni 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken