Bekijk het origineel

Houten wil geen groene Kromme Rijngemeente

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Houten wil geen groene Kromme Rijngemeente

Hoorzitting in Schalkwijk

2 minuten leestijd

HOUTEN — Het gemeentebestuur van de Utrechtse gemeente Houten wijst de eventuele vorming van een groene Kromme Rijnge-

meente waartoe ook Schalkwijk,'t Goy en lull en f Waal zouden behoren, van de hand. Het college heeft juist door de gehouden hoorzitting in Schalkwijk sterk de indruk gekregen dat de bewoners van de buitengebieden zich inmiddels in velerlei opzichten met Houten verwant voelen. Daarom ziet het college geen aanleiding dit alternatief te ondersteunen.

Voor allerlei voorzieningen op sociaal-cultureelfiflSar ook op commercieel gebied zijn de bewoners van de kleine kernen op Houten aangewezen. Bovendien zijn veel (jonge) bewoners van de buitengebieden in Houten komen wonen.

Het college van B en W reageert op de plannen van de provincie voor wijziging van de gemeentegrenzen in het kader van de gemeentelijke herindeling in het oostelijk deel van de provincie Utrecht. B en W spreken hun en het veilingterrein Laagraven dan logischerwijs bij de gemeente Houten zouden moeten worden gevoegd. De nieuwe gemeentegrens zou het Lta'aTmttTn v^VnTdlTaS „jn tot rijksweg 12. Niet alleen omdat dan een overzichtelijk, afgerond gebied ontstaat maar ook omdat van de daar aanwezige voorzieningen en infrastructuur door Houtense ingezetenen een relatief groot gebruik wordt gemaakt. Dat Heemstede een cultureel erfgoed is dat van oudsher bij Houten hoort en dus ook hoort te blijven staat volgens het college buiten kijf.

Het eiland van Hagestein met de steenfabriek ter hoogte van de stuw in de Lek moet volgens het college dooreen grenswijziging met de gemeente Vianen bij,Houten worden gevoegd. Argumenten hiervoor zijn: het eiland is alleen vanuit Houten te bereiken, de bewoners van het eiland zijn op Houten aangewezen en gezien de ligging van dit eiland ten opzichte van het recreatiegebied Tuil en 't Waal en gelet op de mogelijkheden in dit verband ligt het voor de hand dit stukje grondgebied bij Houten te voegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 juni 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Houten wil geen groene Kromme Rijngemeente

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 juni 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken