Bekijk het origineel

Regio-Snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regio-Snippers

4 minuten leestijd

<br />

ALMELO
Voor een poging tot doodslag heeft de officier van Justitie bij de rechtbank in Almelo, mr. J. Arps, gisteren twee jaar gevangenisstraf geëist tegen de 38-jarige H. D. uit Enschede. D. heeft in de vroege ochtend van 19 april in Enschede de 44-jarige P. B. uit Enschede met een groot uitbeenmes in de buik gestoken. Het slachtoffer werd in de dunne darm getroffen en verloor drie liter bloed; slechts een spoedoperatie redde de man van de dood. Kort daarvoor was D. door B. zwaar mishandeld met een ijzeren staaf, waardoor deze een dubbele kaakfractuur en een gebroken arm opliep. Voor dit feit eiste de officier tegen B. negen maanden gevangenisstraf. Beide mannen hadden al geruime tijd problemen over één van de kinderen van B., die nu samen met diens ex-vrouw bij D. waren ingetrokken. Op de bewruste dag mondde dit uit in de gewelddadige confrontatie.

ARNHEM
De rechtbank in Arnhem heeft gisteren de 27-jarige R. B. uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar wegens doodslag.
B. had in maart van dit jaar zijn toenmalige vriendin Jannie van den B. na een ruzie met pistoolschoten om het leven gebracht. De officier van Justitie had een gevangenisstraf van zeven jaar geëist. De ruzie was ontstaan nadat B. in een aantal Nijmeegse cafés een grote hoeveelheid bier had genuttigd. Hij was verder onder invloed van cocaïne en valium geweest. Tijdens de ruzie met zijn 19-jarige vriendin ontstond een worsteling, waarbij de vrouw in het hoofd werd getroffen. Terwijl ze op de grond lag vuurde B. nog een schot op het slachtoffer af, dat haar eveneens in het hoofd trof. De vrouw overleed ter plaatse.

DEN HAAG
De officier van Justitie bij de rechtbank in Den Haag, mr. M. Renckens, heeft een jaar cel (waarvan de helft voorwaardelijk) en 450.000 gulden boete geëist tegen de 49-jarige H. van D. uit Hilligersberg. Van D. zou door valsheid in geschrifte, vier en een halve ton te weinig aan de belasting hebben afgedragen. Het gaat hier om zowel geld dat in zijn transportbedrijf omging, als om zaken van meer persoonlijke aard. De officier zei dat er „alle aanleiding is voor een celstraf van enige jaren". De combinatie van een boete, gelijk aan de niet betaalde belasting, en een celstraf leek haar echter effectiever. De raadsman van de verdachte trok de betrouwbaarheid van bewijzen en getuigen in twijfel. Hij stelde terugverwijzing van de zaak naar de rechtercommissaris voor.

ROTTERDAM
De rechtbank in Rotterdam heeft de Rotterdammer B C. gisteren veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf wegens verkrachting Officier van Justitie mr. R. H. G. D. Korvinus eiste twee weken geleden twee jaar gevangenisstraf.
Onder invloed van drugs en alcohol verkrachtte C. in april van dit jaar zijn 28-jarige vriendin, naar zijn zeggen om „zijn frustraties van die dag af te reageren". Vervolgens dwong hij de vrouw mee te gaan naar de flat van zijn buurman, waar hij haar opnieuw verkrachtte. Tegelijkertijd was zij verplicht ontuchtige handelingen met buurman D. te verrichten. Daarna verkrachtte deze haar op zijn beurt. D. verklaarde tijdens de behandeling van zijn zaak dat hij zich bedreigd voelde en dat C. hem gedwongen had. Buurman S. D. werd conform de eis veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk.

VLEDDER
De politie heeft gisteren in een bos aan de weg Vledder-Vledderveen (gemeente Vledder in Drenthe) het ontzielde lichaam van een vrouw gevonden. Het is de 38-jarige R. M. C. Zwart uit Steenwijk. De vrouw zou het slachtoffer zijn geworden van een geweldsmisdrijf. Haar auto werd dichtbij de plek waar zij lag aangetroffen. Er is een uit 30 man bestaand recherche-bijstandsteam gevormd. De politie die dit vannacht bekendmaakte, wilde geen verdere mededelingen doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1986

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Regio-Snippers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 1986

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken