Bekijk het origineel

„Uitslag zaak King Kong stemt tot tevredenheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Uitslag zaak King Kong stemt tot tevredenheid"

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Ondanks alle zekerheid die het onderzoek van de resten van dubbelspion Chr. A. Lindemans alias King Kong heeft opgeleverd, blijft onduidelijk of hij zelfmoord heeft gepleegd - de officiële versie -dan wel om het leven is gebracht, zoals meermalen is beweerd.

Aldus de reactie van mevrouw B. Thöne-Siemens, de verzetsstrijdster om de opening van King Kongs graf heeft gevraagd, op de uitkomsten het onderzoek die vrijdag bekend werden gemaakt. „Deze twijfels blijven bestaan. We hadden gehoopt dat nog meer duidelijkheid zou komen maar dat is niet gelukt", zegt mevrouw Thöne.
Ze is niettemin tevreden over de bevindingen van de onderzoekers. „Ik ben blij dat het zo is afgelopen", zegt ze, doelend op het feit dat nu onomstotelijk vaststaat dat Lindemans op de Rotterdamse begraafplaats Crooswijk begraven ligt. „Het is voor ons een hele belangrijke emotionele zaak. Door Lindemans zijn meer dan 300 mensen verraden, van wie de meeste daardoor in een concentratiekamp zijn omgekomen", aldus mevrouw Thöne. De deskundigen die de stoffelijke resten van King Kong hebben onderzocht, concluderen dat de dubbelspion is overleden aan een longontsteking, ontstaan door het gebruik van slaapmiddel Luminal. Onbekend is dus of Lindemans dat zelf heeft ingenomen dan wel toegediend heeft gekregen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

„Uitslag zaak King Kong stemt tot tevredenheid

Bekijk de hele uitgave van maandag 1 september 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken