Bekijk het origineel

Dollarmiljardairs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dollarmiljardairs

2 minuten leestijd

NEW YORK — De Verenigde Staten tellen dit jaar 26 dollarmiljardairs, 9 meer dan in 1985. De rijkste van hen is de 68-jarige Sam Moore Walton, grondlegger van een grootwinkelbedrijf met filialen in het zuiden van de Verenigde Staten.

Het tijdschrift Forbes - dat de grote vermogens in Amerika elk jaar catalogiseert schat het fortuin van Walton - dat vorig jaar al aan de top stond - op 4,5 miljard dollar. Het is in een jaar met 60 procent gegroeid.


De tweede plaats op de lijst wordt ex-aequo gedeeld door John Wemer Kluge en Henry Ross Perot, die aan het hoofd staan van respectievelijk een audiovisueel en computerimperium. Zij bezitten elk naar schatting 2,5 miljard dollar.


Rijke Amerikanen die op eigen kracht carrière maakten bezetten 179 plaatsen op de miljonairslijst van Forbes, terwijl 168 miljardairs of miljonairs hun fortuin in zijn geheel of gedeeltelijk erfden. De 53 andere rijke Amerikanen die Forbes opsomt zijn die welke hun erfenis voor zich lieten werken.

Het belang van erven wordt geïllustreerd door de talrijke Rockefellers en DuPonts (de Nemours) die op de lijst staan. Vijf procent van de rijkste Amerikanen maken deel uit van de familie DuPont en 5 procent van de Rockefellers of de Mellons.

De Hunts in Texas zijn onder de miljardairs nog maar één keer vertegenwoordigd: door Margaret Hunt-Hill. De roemruchte gebroeders en onfortuinlijke zilverspeculanten Nelson Bunker Hunt en Lama Hunt hebben „nog maar" 400 en 250 miljoen dollar. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 oktober 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Dollarmiljardairs

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 oktober 1986

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken