Bekijk het origineel

Lekkende tanker mag Westerschelde niet opvaren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lekkende tanker mag Westerschelde niet opvaren

2 minuten leestijd

TERNEUZEN - De Britse tanker Staffordshire, geladen met 42.000 ton Ipg, heeft gisteren van Rijkswaterstaat en van het directoraat-generaal scheepvaart en maritieme zaken (DGSM) geen toestemming gekregen de Westerschelde op te varen.

Uit de tanker, die op weg was naar Dow Chemical in Temeuzen, lekte zondag stookolie waardoor op de Noordzee vlak voor de Belgisch-Nederlandse kust een olievlek met een lengte van tien kilometer en een breedte van 600 meter ontstond.


De tanker krijgt pas toestemming om de Westerschelde op te varen nadat duikers een onderzoek hebben in gesteld naar het lek. Dat kon gisteren door de ruwe zee niet worden uitgevoerd. Volgens een woordvoerder van de DGSM is ongeveer dertig ton stookolie in de Noordzee terechtgekomen.
Een milieuramp wordt niet gevreesd, omdat de ruwe zee de oliespiegel uiteenslaat.
Toch is vanuit Scheveningen het oliebestrijdingsschip Smal Agt van Rijkswaterstaat vertrokken en uit Oostende een vaartuig van de Belgische marine ter bestrijding van de olievlek. Bergingsschepen uit Vlissingen verlenen assistentie om de olie uit de lekkende bunker over te pompen.
De Staffordshire kwam met zijn lading enige tijd geleden in de Golf van Suez in aanvaring met een onbekend voorwerp waardoor de bodem van de tanker werd beschadigd. Het schip kreeg van de plaatselijke havenautoriteiten toestemming om de reis naar Terneuzen te vervolgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Lekkende tanker mag Westerschelde niet opvaren

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken