Bekijk het origineel

Baviaan werpt twee jongen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Baviaan werpt twee jongen

1 minuut leestijd

ARNHEM — In Burgers dierenpark in Arnhem is vorige week volkomen onverwacht een bavianentweeling geboren. Volgens directeur A. van Hooff, die dit gisteren meedeelde, gaat liet om een unieke gebeurtenis, omdat de geboorte van een tweeling bij apen bijna nooit voorkomt. In een dierentuin is het volgens hem zelfs nog nooit gebeurd. Na enkele kritieke dagen maken moeder en kinderen het volgens hem nu goed.

De geboorte van de bavianentweeling werd door Burgers dierenpark aanvankelijk stil gehouden omdat men niet verwachtte dat de dieren het zouden redden. i„Apen zijn niet ingesteld op een tweeling en bovendien was volstrekt onduidelijk hoe onze kolonie bavianen op de borelingen zou reageren". Volgens Van Hooff is het een voordeel dat de moeder in die groep mantelbavianen hoog in aanzien staat. „Dat vergroot de levenskansen van de kleintjes aanzienlijk".

Het geslacht van de baby-bavianen is nog niet vastgesteld. „De komende weken zijn voor moeder en kinderen van essentieel belang, dus we laten ze zoveel mogelijk met rust", aldus Van Hooff. De tweeling werd vorige week ontdekt door een verzorger. Het was niet bekend dat moeder baviaan in verwachting was.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Baviaan werpt twee jongen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 9 december 1986

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken